EVENTS Rasmus Nøhr

Udgivet den 9. november 2013 | af Marianne Veno

0

Albumanmeldelse: Retursekund – Rasmus Nøhr

I tirsdags var jeg sammen med 30-40 andre mere eller mindre øvede albumanmeldere hjemme hos Rasmus Nøhr på Nørrebro for at anmelde hans nye CD aftenen før, at alle andre kunne købe den.

Der sad jeg så midt i Rasmus Nøhrs stue med min lilla blok og fine kuglepen i guld og sort og tog notater, mens jeg lyttede til CD’en tre gange i løbet af aftenen. Rasmus Nøhr havde sørget for små, fine flødeboller til alle anmeldere samt øl, kaffe, te, chips etc. Smadderhyggelig stemning.

Rasmus Nøhr var lige en smut forbi Aftenshowet inden, at han kom hjem og fortalte os om de forskellige sange. Faktisk tror jeg ikke, at nogle opdagede ham lige til at starte med, da han kom listende ind i stuen, men så brød klapsalverne ellers løs. Det var virkelig en CD, alle var enormt begejstrede for. Der var både fans og ikkefans til stede den aften.

Jeg skal her forsøge at gengive et lille udpluk af sangene:

Lillesøster
Jeg kom dumpende ind af døren første gang, at denne sang blev spillet. Den har en enormt gribende historie bag sig, som går lige i hjertet på en. Det var faktisk sådan, at jeg fik gåsehud og var ved at knibe en lille tåre, da Rasmus Nøhr fortalte, at den handlede om fire unge mennesker, der var blevet slået ihjel i en trafikulykke, og som alle havde haft en lillesøster. Den slags er bare så trist og tragisk. Sangen i sig selv er dog enormt smuk og velspillet på alle måder. Med historien bag giver den dog ekstra stof til eftertanke. Jeg har jo også selv en lillesøster.

Retursekund
Albummets titelsang Retursekund er en af de mere stille ballader på albummet. Den fortjener, at du lige læser videoen på youtube, og ja jeg mener læser. På videoen er en tekst, som ikke vises på samme tid som sangen synges, så jeg skulle selv lige lytte og læse den et par gange.

Umiddelbart tænkte jeg, at Retursekund handlede om døden. Det handler den også om, men også om nogle af de ting Rasmus Nøhr har opnået i sit liv. Dertil handler den om, at i det sidste øjeblik i livet vil han gerne være sammen med kvinden i sit liv. Hvem vil ikke gerne være sammen med den, man elsker, når livet stopper?

Endnu en smuk tårepresser.


Pigerne i køkkenet

Den her sang er helt klart min favorit, og jeg ser helt klart et hitpotentiale i den. Den handler om en af Rasmus Nøhrs mandlige venner. Her er tempoet lidt højere end flere af de andre sange, og jeg kan både forestille mig situationen og høre glæde og lune i sangen. Her er der tale om en kærlighedssang til en ven og ikke en kvinde. Ret forfriskende i mine øjne. Pigerne i køkkenet supplerer fint de lidt mere sorgfulde sange, som lillesøster og retursekund.


Lige nu og lige her

Endnu en af de mere tempofyldte sange, som jeg godt kan lide dem. Sangen er ikke helt ny og har lagt på youtube i 2 år, men sammen med pigerne i køkkenet er den endnu en af mine favoritter. Dertil kan jeg rigtigt godt lide videoen med flere underholdene indslag, unge og gamle samt en masse cigaretter. Jeg tolker sangen til at handle om at møde en kvinde i dette øjeblik og være ekstrem nærværende lige nu og lige her

Operation Dagsværk
Du kan købe CD’en i pladebutikker i hele landet og hos Operation dagsværk, så går pengene til Sierra Leone. Jeg glæder mig helt vildt til at give den til min far i julegave, da han er så stor fan af Rasmus Nøhr. Jeg kan også kun klart anbefale dig at købe den. Den er bare helt unik, velspillet og velsunget samt en helt række andre tillægsord.

Jeg vil faktisk gerne give CD’en 5 stjerner ud af 6 mulige, og så får Rasmus Nøhr lige en ekstra stjerne for gæstfrihed, invitation og bare for at være den, han er: Ydmyg, stille og romantisk. Det trækker klart stikket hjem hos mange kvindelige fans, har jeg bemærket de sidste par dage.

Rigtig god fornøjelse med CD’en. Den bringer klart både smil og eftertænksomhed frem, og det er heller ikke så ringe endda. Skrevet på meget beskedent midtjysk.

Der er indhentet accept til brug af fotos fra Amira Helenes blog og Rasmus Nøhr.

Marianne Venø
Juraekspert, mediator og sexolog
konflikteksperter.dk
Mobil 60 66 06 62


Om forfatteren

Marianne Venø har arbejdet med mennesker de sidste 20 år som lægesekretær, juridisk gældsrådgiver og nu også som kærlighedsrådgiver. Marianne er grundlægger af Dit Minde – sæt personligt præg på livets afslutning. Marianne er medlem af Dansk Sexologforening og læser jura på Københavns Universitet. Marianne har altid været interesseret i de menneskelige relationer, herunder især sorg og kommunikation. Sorg skal forstås bredt og ikke kun som død og alvorlig sygdom, men også sorg efter endt parforhold, fyringer, arbejdsskifte, overgang til efterløn og pension og ikke mindst ensomhed både som single og i et parforhold. Kommunikationen er også mere end det sagte og skrevne ord – herunder også kropssprog og hvad vores kroppe i øvrigt fortæller os, hvis vi lytter til den. Marianne tager flere gange om året ud til foredrag i de 5 kærligheds-, arbejds- og sorgsprog samt bearbejdelse af traumer. Du kan booke Marianne på mobil 50 50 88 58.Til toppen ↑