PLUS-LIVING Allerede nu bliver du og alle der læser dette forkælet. Vi har fået et link til Colfach's sidste nye nummer, og hvis du klikker her, kan du gratis downloade det.

Udgivet den 1. august 2012 | af Gitte - Curvy Editor

0

Colfach… UHM!

Den 13. aug. udkommer COLFACHs 2. album med personlige historier bl.a. fra hans inspirationsophold i Los Angeles.

Jesper Colfach har i flere år haft en ubeskrivelig trang til at fordybe sig i sangskrivningen med egne tekster og skrive sange med udgangspunkt i personlige oplevelser. Og i forlængelse af et musikalsk retningsskifte fra rockgenren til et singer songwriter-univers, befinder Jesper Colfach sig nu på hvad han opfatter som sin rigtige hjemmebane. Selv siger Jesper:

– Det er længe siden jeg har haft så stor en glæde, fornøjelse og eksperimenterende tilgang til min musik.

Den akustiske vibe og Jespers karakteristiske stemme er essensen af COLFACH, og det sker i et samspil med de musikalske legekammerater, der er et betydningsfuldt fundament i udforskningen af det musikalske udtryk.

– Jeg oplevede, at der meldte sig et enormt behov for at dykke ned i og fordybe mig i udfordringen om at få forenet melodi og tekst til nogle interessante historier.

I 2011 meldte muligheden sig med valget om at rejse væk, tage 3 måneder ud af kalenderen og have fast adresse i Los Angeles. Kufferten blev pakket med bøger, kabler, mikrofoner, og flightcasen med den venstrehåndet guitar blev checket ind til en start på et nyt lille eventyr.

Passion for at rejse

En af Jesper store passioner er nemlig at rejse, og han elsker tanken om at forene en masse nye og spændende indtryk med en lyst til at udtrykke sig kreativt i gennem sangskrivningen. Jesper fremhæver bl.a. at mærke kontrasterne mellem et pulserende storbyliv og den absolutte stilhed i imponerende naturomgivelser. Han er draget af og kan ofte længes efter at opsøge nogle omgivelser, hvor mennesket ikke er den afgørende faktor og menneskets hånd ikke har sat sit store aftryk endnu. ”Det sætter mange tanker i gang hos mig, at være en meget lille brik i jordens store puslespil, og ind i mellem bare slippe kontrollen og nyde et sted.

– Det er netop hvad titelsangen In The Valley handler om. (kan høres herunder, red.). Jeg var nået til en form for musikalsk skillevej, hvor jeg havde behov for at finde ind til kernen af, hvad der var vigtigt for mig i forhold til min musik. Opholdet i Los Angeles og omegn blev en fantastisk mulighed for at vende sangskriver-bøtten på hovedet, give mig tid til rigtig at indsnuse verden omkring mig og ikke mindst finde ind til mere en mere legende tilgang til at skrive. På denne både bogstavlige og musikalske rejse, blev jeg mere og mere opmærksom på ønsket om at dyrke det simple i musikken. Et fokus for COLFACH, som også står klart nu, er ønsket om et godt mix af det iørefaldende og billedskabende i sangen.

Eget selskab

Det har siden udgivelsen af debutalbummet i 2007 været vigtigt for Jesper Colfach at holde fast i selv at udgive på eget selskab og kunne sætte sit præg på hele processen. Derfor udgiver Jesper Colfach også selv dette nye album på selskabet Colfach Music. I bandet medvirker desuden Morten Husted der spiller bas, mandolin, orgel mm. Søren Jakobsen på trommer og percussion og Sørine Bager på kor samt piano. Alle sammen erfarne musikere der til daglig spiller i flere andre sammenhænge.

Albummet In The Valley udkommer mandag d. 13. august.

Hør titelnummeret gratis lige her: http://colfach.bandcamp.com/

Tags: , , , ,


Om forfatteren

Gitte Glibstrup er vores ”Curvy Editor” - altså redaktøren, der overordnet står for magasinet, indholdet samt kontakten med skribenterne. Hun er uddannet journalist og er partner i kommunikationsbureauet Strup & Strup. Desuden er hun medejer af PLUSliving.dkTil toppen ↑