LIVSSTIL pebernødder2

Udgivet den 9. december 2012 | af Nadia Lindgren

0

De bedste pebernødder

En klassiker i julemåneden er pebernødden, men der findes så mange opskrifter på pebernødder, at det kan være svært at finde den rette. 

Af Nadia Lindgren

Jeg har personligt prøvet flere forskellige og efter lidt eksperimenteren er jeg nået frem til den perfekte opskrift på pebernødder. De bliver sprøde og smager af jul.

Grundopskriften er fra dk-kogebogen, men de ekstra krydderier har jeg selv fundet frem til (jeg har faktisk nydt at smage mig frem, hihi).

Denne portion bliver ret så stor (600-1000 stk) og ingefær kan erstattes med kardemomme, hvis du foretrækker dine pebernødder med lidt mindre krydderi. Fordelen ved denne opskrift er også at den er nem og ligetil.

Ingredienser:

  • 500 gram smeltet og herefter afkølet margarine
  • 500 gram sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 5 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk hvid peber
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 tsk stødte nelliker
  • 2 tsk allehånde
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk natron
  • 1000 gram mel

Tænd din ovn på 200 grader (185 grader i en varmluftsovn). Hæld din smeltede, og herefter afkølede margarine i en stor skål. Tilsæt sukker, bagepulver, natron og krydderier. Pisk. Tilsæt piskefløden. Pisk. Lidt efter lidt tilsætter du melet og rører godt rundt. Konsistensen skal være en lettere klistret dej, der stadig er formbar. Brug gerne lidt mere mel, hvis den er for våd.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag en håndfuld dej af gangen – tril den i fingertykke pølser og skær små ½-1 cm stykker af den. Stykkerne trilles til ensartede kugler og lægges på bagepladen med et tryk så de ikke triller videre.

Når bagepladen er fuld, sætter du den i ovnen i 10-12 minutter (kun 8-10 minutter i en varmluftsovn). Efter bagetiden er de ikke hårde, men det bliver de, når de har hvilet på en rist, mens det næste pebernøddehold bages.

Gentag til du er løbet tør for dej.

 

Tags: , , ,


Om forfatteren

Jeg er uddannet indenfor kommunikation og læring, og har en stor interesse for de kreative fag. Jeg maler, fotograferer, skriver og elsker at udforske bagværk og desserter. Det jeg vil skrive om på PLUSLiving bliver en herlig blanding af mine bedste opskrifter, dagpengevenlig mode, skønhed og sundhed set fra en parfumeallergikers synspunkt, litteratur og rejser.



Til toppen ↑