REJSER Paris10082011 035

Udgivet den 19. juli 2013 | af Nadia Lindgren

0

Den personlige rejse

I takt med at krisen kradser, er der flere og flere der går mod strømmen af charterferier og all-inclusive. Med muligheder som Booking.com, AirBnB, Couchsurfing og HospitalityExchange, vælger flere at se deres rejsemål i et noget andet lys.

I stedet for den dansktalende guide og seværdighederne fra ”Turen går til…” er den nye trend at personliggøre rejsen med interkulturel udveksling, sprogudvikling og lokalkendskab.

Den personlige rejse er både bæredygtig, individuel og trendy og det er nemt at være med.

Booking
Der findes et hav af hoteller/moteller/vandrehjem/lejligheder og det kan være svært at markedsføre sig når man kun er én blandt mange. På Booking.com kan du finde en stor mængde af udbydere og vel hjælp af mange parametre, blandt andet anmeldelser og ratings, kan du finde det helt rette sted at bo under din ferie.

Det er let at bestille, prisen er konkurrencedygtig og du kan typisk afbestille dagen før du skulle være på destinationen. De gange jeg har benyttet mig af Booking.com har jeg været meget tilfreds.

Website: www.booking.com 

AirBnB
I stedet for at indkvartere dig på et vandrehjem, leje en lejlighed eller reservere et værelse hos en bed and breakfast / hotel / motel, kan du leje dig ind i et privat hjem. Du kan tydeligt læse deres tilbud, du er forsikret igennem AirBnB og du møder de lokale i det land du tager til.

Det er forskelligt hvordan du beværtes og du kan selv vælge hvor social du vil være. Du kan leje alt fra et værelse til et helt hus. Der er mange slags hjem du kan leje dig ind i og der er et bredt udvalg af mulige lande. Indtil videre har jeg kun beværtet en enkelt gang, men jeg vil klart benytte mig af AirBnB en anden gang.

Website: www.airbnb.dk

HospitalityExchange
Du skal 3 uger til Kreta, men det er dyrt at bo dernede og hvem skal så vande dine orkideer? Med HospitalityExchange kan du gratis bytte lejligheden i Danmark til en bungalow på Kreta og opleve landet fra en almindelig families lejlighed. Igen findes der mange slags hjem og lande.

HospitalityExchange er derudover meget forsigtige med hvem der kan benytte tjenesten, da de modsat airbnb ikke har den store forsikringspræmie hvis en gæst skulle komme til at ødelægge noget. Værter og gæster deler flere oplysninger end på AirBnB, men selve udvekslingen er bygget på respekt for hverandre.

Website:  www.Homexchange.com

Couchsurfing
Couchsurfing er gratis, nemt og socialt. Brugerne er ofte unge, studerende, rejsende der prioriterer at møde lokalbefolkningen og andre der ikke har råd eller lyst til en dyr indkvartering. Couchsurfing har sin charme i at værterne kan låne alt fra en plads på deres gulv, en sofa eller et gæsteværelse til deres Surfere.

Det er som regel helt klart hvad de tilbyder og du anmoder så, via en kontaktformular, om at sove et antal nætter hos dem. Om de godkender eller afviser din anmodning kommer ofte an på hvor godt du har udfyldt din profil, hvilken slags Surfer de generelt leder efter og hvor længe du anmoder om at blive.

Du kan ikke være sikker på at få en vært og det er en god ide at researche de værter du anmoder før du anmoder. Couchsurfing tilbyder en masse information om din vært, anmeldelser fra vært og Surfer, en meget social måde at rejse på med indbyggede lokale som guides og en massiv positiv kulturudveksling. Jeg har selv været vært siden 2010 og har beværtet 50+ Surfere.

Det har som regel været dejlige mennesker, vi har været på oplevelse sammen og jeg har stadig kontakt med mange af dem. Takket være Couchsurfing fik min mand og jeg en uforglemmelig bryllupsrejse i Paris. Vi passede 2 katte mens ejeren var på ferie og fik til gengæld 3 ugers gratis ophold i en lejlighed i 12. arrondissement.

Website: www.couchsurfing.org

Tags: , ,


Om forfatteren

Jeg er uddannet indenfor kommunikation og læring, og har en stor interesse for de kreative fag. Jeg maler, fotograferer, skriver og elsker at udforske bagværk og desserter. Det jeg vil skrive om på PLUSLiving bliver en herlig blanding af mine bedste opskrifter, dagpengevenlig mode, skønhed og sundhed set fra en parfumeallergikers synspunkt, litteratur og rejser.Til toppen ↑