SKØN & SUND haar

Udgivet den 17. januar 2012 | af Marie Klee

0

Den ultimative guide til sundt og blødt hår

Af Marie Klee

Her finder du den mest dybdegående guide til hvordan du undgår spaltede spidser, tørt, filtret og genstridigt hår. Jeg vil desuden anbefale en række produkter som er super til dette formål, men først nogle generelle råd:

★ Nøjes med at vaske hår hver 2.-3. dag, da det er sundest for håret og hovedbunden.

★ Undgå at redde i dit hår når det er vådt og filtret, da det vil have lettere ved at knække i våd tilstand.

★ Bliv klippet minimum hver 3. måned.

★ I stedet for at massere håndklædet rundt i håret når du tørrer det, så forsøg at mase vandet ud ved at trykke med håndklædet i stedet. Herved vil håret have mindre tendens til at filtre sammen og ved derved være lettere at rede ud, hvilket resulterer i færre knækkede hår.

★ Vask aldrig dit hår i meget varmt vand, da det udtørrer hårstrående og ødelægger den naturlige sebum i hovedbunden. Dette kan resultere i at dit hår fedter hurtigere end det normalt ellers ville.

★ Hvis du vil have ekstra glans i dit hår så skyl det med koldt vand inden du går ud af badet

★ Lad dit hår tørre af sig selv så ofte som muligt, da varmen fra hårtørrer, glattejern o.s.v. er med til at udtørre håret.

★ Brug nogle gode produkter. Hvis du har tendens til hår der filtrer og er tørt kan du ikke nøjes med Netto’s billigst shampoo (kedeligt, men sandt) Hvis du gerne vil bruge dyre produkter, så køb dem på internettet, da besparelserne er størst her. Du kan eksempelvis spare op mod 120 kroner på en lækker Redken shampoo ved at købe den på en engelsk hjemmeside.

★ Brug altid balsam efter du har vasket hår, samt hårkur en gang om ugen. Dette gælder dog kun hvis du har længere hår end en page. Hvis du har page eller kort hår, så kan du selv vurdere om dit hår kunne have gavn af kur og balsam i ny og næ.

Produktanbefaling nr. 1.
En god hårbørste er alfa og omega. Når du reder dit hår falder der altid nogle hår af, hvilket er helt normalt. Men hvis dit hår er filtret kan du risikere at knække og rive udnødvendigt mange hår ud.

Jeg har prøvet mange hårbørster, men min favorit til dato er Tangle Teezer. Den fås hos udvalgte frisører og i netbutikker.

Produktanbefaling nr. 2
Leave-in balsam
er til putte i håret når du har været i bad. Formålet med denne er at give fugt og beskyttelse (mod bl.a. varmen fra hårtørreren), samt gøre håret lettere at rede ud. Min favorit er Kevin Murphys Leave-In Protection til 188 kr. 188 kroner er ikke billigt for en leave-in shampoo, dog har  jeg har haft min i over et halvt år! Jeg har brugt det der svarer til en en mandels størrelse hver 2. dag i de snart 7 måneder jeg har haft den.

Kevin Murphy forhandles hos mange frisører og er en rigtig god og fugtgivende serie, med en skøn fortælling bag. (Kevin Murphy kan også købes på nettet, men besparelserne er ikke nævneværdige).

Produktanbefaling nr. 3
Hårpudder
er guld værd. Hårpudder anvender du hvis dit hår fedter en smule eller hvis du gerne vil gå en ekstra dag uden at vaske hår. Du putter det i ved hårrødderne og så opsuger det fedtet og får dit hår til at se “rent ud”.

Dog kan nogle hårpuddere godt få dit hår til at se lidt pudderet ud, hvis man kommer for meget i, så prøv dig frem. Desuden er de fleste hårpuddere også fremragende til at give ekstra fylde ved rødderne.

Hårpudder findes i mange prisklasser, men min favorit er fra Clean fordi den får håret til at dufte så skønt. Den koster omkring de 170 kroner for en relativt stor flaske. Fås i Magasin og udvalte Matas-forretninger. 

Produktanbefaling nr. 4
Hvis du har hår som er skulderlangt eller længere end det, kan det nogle gange være svært at rede ud. For at undgå at rive hår ud, samt minimere knækkede hår, er det en god ide at bruge en detangler (en lotion eller spray der gør filtret hår nemme at rede ud). Jep, sådan noget man også bruger til børns hår. Prøv for eksempel Matas Luksus Balsamspray til 39.95 kr.

Produktanbefaling nr. 5
Hvis du har tørt hår er du nødt til at give det en hårkur engang imellem. Her kan det godt betale sig at investere i en dyrere en af slagsen. Jeg har prøvet rigtig mange igennem tiden og mine 4 favoritter får du her (priser fra 150 kr på luxuryhairandbeauty.co.uk):
Redken All Soft
Redken Real Control
Kérastase Masque Olèo-Relax
Kérastase Masque Chroma Reflect

Hvis du ikke har tid til at lave hårkur så ofte, så køb en lækker kur du kan komme i om natten. Kérastase har en super lækker én, som netop er beregnet til at komme i om natten. Den gør håret blødt og lækkert uden at tynge det. Kérastase Noctogenist Serum Nuit fås hos frisører og på beautycos.dk for 259 kr.

Produktanbefaling nr. 6
Fugt og glans kan vi lide, og det er noget vidunderproduktet arganolie kan levere. Prøv eksempelvis Argan Secret, hvis hovedingrediens er den marokkanske olie arganolie. Brug olien i længderne inden du tørrer håret med hårtørrer for beskyttelse, samt efter, for yderligere glans.

Du kan også bruge den hvis dit hår føles tørt nu og her, eller hvis dit hår er svært at redde ud. Argan Secret koster 168 kroner og fås hos diverse frisører, samt på internettet.

Så værsgo’ at gå amok i hårprodukter, dit hår vil takke dig :-)

De billigste sider at købe hårprodukter på:
ezzence.dk
smukkere.dk
beautycos.dk
shampooshoppen.dk

For endnu større besparelser, så kig på de engelske sider. Her vil det dog typisk koste 60-100 kroner i fragt.
luxuryhairandbeauty.co.uk (denne hjemmeside forhandler ikke tangle teezer)
lookfantastic.com
gorgeousshop.co.uk

Tags: , , , , , , , , ,


Om forfatteren

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Til hverdag arbejder jeg med sundhedsfremme i virksomheder og driver sundhedsbloggen Carrotstick.dk. Her på Plus Living deler jeg ud af min viden omkring sundhed, hudpleje og wellness. Min filosofi er, at man skal have det godt, i den hud man befinder sig i, lige meget om man er størrelse 36 eller 56. Spørgsmål og henvendelser modtages gerne, jeg svarer så hurtigt jeg kan.Til toppen ↑