PLUS-LIVING Liselotte Vejborg

Udgivet den 23. august 2012 | af Ea Lundsteen

0

Du er præcis lige så lykkelig, som du beslutter dig for at være

Liselotte Vejborg er forfatter til bogen ”Lykkelig som bare pokker”. Hun kalder det selv en happiness-kogebog, fordi den byder på en færdig opskrift på, hvordan du kan lære at snige mere lykke ind i din hverdag.

Af Ea Lundsteen

Vi møder Liselotte i privaten på en varm og solrig dag i august måned. Fra stuen er der udsigt til Øresund, og i baghaven ligger Jægersborg Hegn. Meget idylliske omgivelser.

Det er vel nemt nok at være lykkelig, når man bor midt mellem skov og strand?

– Ja, det kan man jo mene. Men sagen er, at det er et meget bevidst valg, at vi har slået os ned her. Både min mand og jeg havde en drøm om at bo ved vandet, og pludselig var muligheden der, og så var det bare om at slå til. Når vandet og skoven bidrager til lykken i vores liv, så er det primært fordi vi er gode til at sætte pris på begge dele. Faktisk har jeg efterfølgende fundet ud af, at skoven er vigtigere for mig end vandet, men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke nyder muligheden for at kigge ud på vandet hver dag.

Tror du, at du ville være lige så lykkelig, hvis du boede i en mørk lejlighed på indre Nørrebro?

– Muligheden er der, så det ville være op til mig selv, om det skulle være sådan. Nu er det som sagt et meget bevidst valg, at vi bor her, og det er jo fordi vi som udgangspunkt mener, at vi trives bedst i de omgivelser her. Men jeg har også boet i en 2-værelses i Valby som ung, og jeg var da ikke mindre lykkelig dengang, end jeg er nu. I bund og grund handler det om vores evne og lyst til at få det bedste ud af tingene – og sætte pris på det, vi nu engang har. Hvis jeg boede i en mørk lejlighed på Nørrebro, ville jeg måske være mere udfarende, end jeg er i dag, hvor jeg bare kan gå ud ad hoveddøren og over i skoven. Måske ville jeg også benytte byen mere, end jeg gør i dag.

Det handler altså om at beslutte sig for at være lykkelig?

– Ja for pokker! Lykken handler i virkeligheden bare om at tage en beslutning. Jeg har i lang tid været forhindret i at komme i skoven, fordi jeg har problemer med mit ene knæ og min hofte. Det gør, at jeg ikke kommer af sted på mine sædvanlige traveture derovre. Og det savner jeg. Men det ødelægger ikke min lykke. I stedet er jeg kommet i gang med at meditere, og det giver mig lige så meget som gåturene, bare på en anden måde.

Er du så aldrig i dårligt humør eller ked af det?

– Ha ha. Jo, vel er jeg så. Mange tror, at jeg er den der overpositive type, der bare altid er glad og som ser glasset som halvt fyldt og ikke halvt tomt. Men sådan er det slet ikke. Jeg er som udgangspunkt ikke superoptimist, og jeg har da lige så mange udfordringer som alle andre mennesker. Jeg kom for eksempel i overgangsalderen allerede som 43-årig, og jeg kæmper stadigvæk med hedeture og for mange kilo på sidebenene. Og vist er det på mange måder ufedt, men det skal da ikke have lov til at styre min lykke. Det er et livsvilkår, at vi i løbet af vores tid her på jorden møder modgang og udfordringer, men vi beslutter altså selv, hvor lykkelige, vi har lyst til at være.

Og med de ord som akkompagnement kører jeg hjemad, mens jeg tænker over, hvor lykkelig jeg egentlig har besluttet mig for at være.

Om Liselotte

Liselotte er årgang 1965 og bor med mand og barn og hund i Skodsborg nord for København. I øjeblikket knokler Liselotte med at færdiggøre et onlineforløb om Loven Om Tiltrækning, som går i luften 1. oktober, og når det er på plads, kaster hun sig atter over de næste to bogprojekter: en selvhjælpsbog til adoptanter om at få det bedste ud af ventetiden (Liselotte og hendes mand har selv adopteret deres søn fra Etiopien) og en personlig opfølger til bogen ”Lykkelig som bare pokker”.

Du kan læse mere om Liselottes bog ”Lykkelig som bare pokker her, og hvis du benytter koden HAPPY0812, får du som Plusliving-læser bogen tilsendt portofrit (du sparer 30 kroner).

Tags: , , ,


Om forfatteren

Ea Lundsteen har arbejdet med mennesker og personlig udvikling i 10 år, som socialrådgiver, coach og NLP master. Hun er grundlægger af Lundsteen, hvor hun har beskæftiger sig med Sparring der sparker r*v! Mest for socialrådgivere, men alle er velkomne. Hun er medlem af Forbundet af Aktive Praktikvejledere ved Den Sociale Højskole i Esbjerg, hvor hun også har været vejleder/censor for praktikvejlederstuderende. Gift og mor til 3. Forfatter til Ebøgerne ”Motivation – sådan finder, træner og bevarer du din motivation” (249,- kr.) og ”Planlægning i Pressede Situationer” (Gratis). Er i gang med flere bøger, blandt andet en om at Holde ferie 100%Til toppen ↑