SEX & SAMLIV fat-women-1-246890-m

Udgivet den 5. september 2013 | af Marianne Veno

0

Er det kun rigdom, der gør dig værdig til at få en kæreste?

Så vil jeg spørge dig: Er det din reelle indtægt, der gør dig fattig, eller er det din tankegang omkring penge, der gør dig fattig?

Jeg tror, at de fleste vil sige – jamen jeg har jo ingen penge, og skal jeg på date, så skal jeg jo have penge! Hvis den anden part skal betale for mig, så betaler vedkommende sig jo til sex, og sådan en kvinde er jeg ikke!

Pyyyh jeg får helt sved på panden. Den tankegang har jeg også haft indtil for ganske nylig. Jeg tillod aldrig mig selv at slappe af på en date, hvis den anden part nu skulle finde på at sige, at vedkommende ville betale.

Tanker gør os til den, vi er
I dag har jeg accepteret, at jeg rent faktisk godt kan lide, at den anden part bare betaler uden at forvente noget. Mulige partnere kan faktisk også rigtigt godt lide kvinder, der uden bagtanke tager imod det, som de gerne vil give. Jeg har også accepteret, at jeg er en prinsesse indeni. Jeg elsker at få gaver, og jeg elsker at give gaver, men ikke når det bliver forventet af mig.

Jeg er kun nået hertil ved at acceptere, den jeg i virkeligheden er. Nogle kvinder har det fint med at betale og vil også fortsætte med det, og sådan skal det være. Er du en kvinde, der godt kan lide, at den anden part holder døren, betaler regningen, danser med dig, følger dig til døren, men ikke ind, så bliver du nødt til også at øve dig i at udsende det. Ellers får du bare det samme, som du sender ud. En ny partner, der måske gerne betaler, men som helt sikkert også forventer sex.

Begynd at slap mere af og nyd din tid med dig selv
Det, første du skal gøre, er at begynde at nyde dig selv og din tid mere end, du gør nu. Tag lange bade, forkæl dig selv, brug kun gode cremer. Det kan også lade sig gøre for enlige mødre. Det ved jeg.

Elsk dig selv mere. Begynd at tænk som om, at rigdom ikke kun er penge, men også netop din tid med dig selv alene. Du har, hvad du skal bruge altid, ellers ville du få mere af det, eller også ville du opsøge hjælp, så du kan komme derhen, hvor du gerne vil.

Forvent det tager lidt tid
Det kan godt tage lidt tid at gå fra fattig til rig tankegang og fra, at du betaler alt selv, og til at du kan slappe af og nyde, at en ny partner betaler uden at få sex for det. Der er modstand inde i os alle, der skaber hindringer for os. Nogle kalder det frygt, andre angst og andre igen lag, der skal arbejdes med. Egentligt er det lige meget, hvad det kaldes, bare du bliver opmærksom på, at der godt kan komme både undren, vrede, irritation og mange andre ting op til overfladen. Det er alt det, du har holdt nede. Alt det, du ikke måtte være. Nu er det tid til at acceptere de sider af dig og tage kærligt imod dem. Give dem næring og elske dem for de er en del af dig altid, om du vil det eller ej.

Den første gang giver dig svaret
Prøv at luk øjnene, imens du sidder på en stol med rank ryg og fødderne i gulvet. Træk vejret dybt ind og ud tre gange og tænk så på, hvornår du første gang oplevede, at det ikke var okay, at en anden betalte for dig, men at du skulle betale for dig selv. Det kan være, at det var din mor eller din far, der sagde det, eller en anden voksen. Måske du også kan huske, hvor gammel du var, og hvad der skete? Når du finder svaret, ved du også hvorfor, at du har den tankegang, og hvor mange år du har haft den. Det kan være en tankevækkende oplevelse. Det er så til gengæld også en oplevelse, der kan få dig til at acceptere, at du har været, som du har været. Nu er det tid til, at du laver en ny tankegang og nye vaner.

Giv dig en time fri allerede i dag
Jeg vil foreslå dig allerede at sætte en time af i kalenderen kun til dig. Gør det i dag. Begynd at tage imod, når andre giver dig noget. I første omgang behøver det ikke at være en mulig ny partner og find så ud af, om det gør dig glad, eller om det er lige meget for dig og lav så ovenstående opgave.

Tid for dig er dig alene uden familie, venner, børn, hund, kat, kanin, eller hvad det nu kan være. Nyd naturen eller noget mediativ musik, så skal svarene nok lige så stille komme til dig.

Rigtig god torsdag.

Marianne Venø
Mobil 60 66 06 62
info@sexreporter.dk
www.sexreporter.dk

Tags: , , ,


Om forfatteren

Marianne Venø har arbejdet med mennesker de sidste 20 år som lægesekretær, juridisk gældsrådgiver og nu også som kærlighedsrådgiver. Marianne er grundlægger af Dit Minde – sæt personligt præg på livets afslutning. Marianne er medlem af Dansk Sexologforening og læser jura på Københavns Universitet. Marianne har altid været interesseret i de menneskelige relationer, herunder især sorg og kommunikation. Sorg skal forstås bredt og ikke kun som død og alvorlig sygdom, men også sorg efter endt parforhold, fyringer, arbejdsskifte, overgang til efterløn og pension og ikke mindst ensomhed både som single og i et parforhold. Kommunikationen er også mere end det sagte og skrevne ord – herunder også kropssprog og hvad vores kroppe i øvrigt fortæller os, hvis vi lytter til den. Marianne tager flere gange om året ud til foredrag i de 5 kærligheds-, arbejds- og sorgsprog samt bearbejdelse af traumer. Du kan booke Marianne på mobil 50 50 88 58.Til toppen ↑