SEX & SAMLIV 1411624_bengal_cat_climbing_on_tree

Udgivet den 12. august 2013 | af Marianne Veno

0

Er du god til at lege?

Nu sidder du måske og tænker. Ja jeg er da pissegod til det der sex. Jeg spurgte, om du er god til at lege? Mit spørgsmål går således ikke kun på det seksuelle, men om du har lysten til at lege. Nu er du måske bare endnu mere forvirret, og det kan jeg sagtens forstå, da rigtigt mange voksne mener, at den eneste form for leg blandt voksne er sex.

Hvad er det der leg så egentligt?

Leg er individuelt. Du har lyst til noget, og jeg har lyst til noget andet. Leg er der, hvor vi slapper af. Er ligeglade med, om tøjet er helt perfekt, om makeuppen løber, og vores bryster sidder lige. Nu kender du det måske fordi, at du tit leger med dine børn. Sammen med dem er du ligeglad med perfektionisme, makeup og bryster. Det, jeg gerne vil vide, er, om du er god til at lege med andre voksne? Eller i det mindste har lysten til at lege med andre voksne uden, at det handler om sex?

Leg dig ung

Leg kunne fx være at spille kort, at lave en konkurrence, at flirte, at grine, at klæde sig ud, at danse, at lytte til musik, at grine af din hund, når den render rundt efter sin egen hale, at sove, at slappe af, at meditere, at rejse, at lytte til eventyr, sport (sålænge det ikke er sur pligt og voksent). Fortsæt selv listen. Mit spørgsmål er nu: Hvor tit leger du med andre voksne UDEN, at der er børn med? Hver dag, en gang om ugen, en gang om året? Aldrig? Det her er en af de mest effektive metoder til at holde dig ung. Alt for mange tør ikke tage initiativet til at lege med, når andre voksne leger. De holder sig tilbage og sidder og er kede af det indvendigt. Jamen jeg kan jo ikke tillade mig at lege, når der ikke er børn med. Der skal være børn for, at jeg kan have det sjovt og afslappet.

Spring ud i det

Du kan nu vælge at forblive ved med at være så voksen. Jeg var det også en gang, og jeg var lige ved at brække mig over mig selv – det var mændene i øvrigt også. Mænd går også ofte fra deres partner fordi, at hun ikke er sjov at lege med mere eller har glemt det – igen jeg taler ikke om sex. Jeg taler om de ting, som jeg har beskrevet ovenfor. Mænd er ligeglade med, om dine bryster er begyndt at vandre sydpå (men de gider altså ikke høre dig snakke om det hele tiden), at din røv er blevet lidt for stor, og at du bliver ældre. Det er ikke derfor, at han går fra dig. Han går fordi, at du ikke er sjov længere, som da I mødtes. Er du single, finder du heller ikke en partner, hvis du ikke udstråler, at du vil lege.

Leg flere gange om ugen

Start op med at finde ud af, hvad du egentligt godt kan lide at lege med. Se min liste ovenfor, måske kan den inspirere dig? Spørg derefter i dit netværk eller på facebook, om nogle også har lyst til at lege den leg. Giv ikke op fordi, at du ikke finder en lige med det samme. Måske skal du i virkeligheden også gå alene? Mærk efter i maven, om dit indre barn har det godt eller ej. Mit indre barn var på et tidspunkt så vred over, at jeg ikke legede, at mit indre barn havde det som en hund, der er bange i tordenvejr. Fuck det var sur. Jeg fulgte absolut ikke min lyst. Jeg havde ikke tid. I dag har jeg ikke tid til at lade være, og jeg er ikke ked af det længere, stresset og i dårligt humør.

Leg også med dig selv

Jeg så forleden en film med Gerard Butler, hvor han på et tidspunkt siger til en kvinde: Hvis du ikke har lyst til at lege med dig selv, hvorfor skulle andre så have lyst til at lege med dig? Her var der så en seksuel vinkel, og jeg giver ham ret. Lær at leg både alene og sammen med andre. Det er dog vigtigt, at du ikke kun lader din leg afhænge af, at der skal være en anden person til stede. Så bliver det formentligt ikke til noget. Det gælder både den seksuelle og den ikkeseksuelle leg.

Hvis alt andet glipper (nødbremsen)

Hvis intet af ovenstående virker, så spørg dig selv: Hvad er det, der i mig forhindrer mig i at lege? Tror du ikke, at du kan? Skal du have nogle at lege med? Hvor mange kg skal du tabe inden, at du må lege? Føler du, at du ikke kan tillade dig det, fordi at du er blevet for gammel? Eller er det noget helt andet? Accepterer det svar, du får, også selvom det lyder mærkeligt. Det vil give mening efter et stykke tid. Husk at booke en tid med dig selv. Ellers ringer du bare til mig.

Jeg håber, at du får endnu mere lyst til leg nu, og at du får en masse spændende og måske nye oplevelser, hvor du bliver nødt til at droppe lidt af trygheden, ellers bliver det bare status quo.

Marianne Venø

Sexreporter (her kan du også læse mine anmeldelser af sexlegetøj og meget andet).

Mobil 60 66 06 62

PS: Det øger med garanti din liderlighed og lyst til sex, at du bliver rigtig god til at lege på andre måder.

Tags: , , ,


Om forfatteren

Marianne Venø har arbejdet med mennesker de sidste 20 år som lægesekretær, juridisk gældsrådgiver og nu også som kærlighedsrådgiver. Marianne er grundlægger af Dit Minde – sæt personligt præg på livets afslutning. Marianne er medlem af Dansk Sexologforening og læser jura på Københavns Universitet. Marianne har altid været interesseret i de menneskelige relationer, herunder især sorg og kommunikation. Sorg skal forstås bredt og ikke kun som død og alvorlig sygdom, men også sorg efter endt parforhold, fyringer, arbejdsskifte, overgang til efterløn og pension og ikke mindst ensomhed både som single og i et parforhold. Kommunikationen er også mere end det sagte og skrevne ord – herunder også kropssprog og hvad vores kroppe i øvrigt fortæller os, hvis vi lytter til den. Marianne tager flere gange om året ud til foredrag i de 5 kærligheds-, arbejds- og sorgsprog samt bearbejdelse af traumer. Du kan booke Marianne på mobil 50 50 88 58.Til toppen ↑