EVENTS 1

Udgivet den 23. august 2012 | af Rikke Klint

0

Højt hår og gode vibes

Kom med et smut backstage til PLUSlivings store modeshow.

Af Rikke Klint

Sidste lørdag fik jeg lov til at kigge med i kulisserne inden det store modeshow blev skudt igang. Det vrimlede med flotte modeller, dygtige stylister og skønne frivillige, som alle var med til at gøre dagen til en kæmpe succes, og til en stor oplevelse også for mig.

Bag Det Ny Teaters store grønne port, gemmer sig en indgang til en perle af et lille paradis. Da min veninde og jeg træder ind, er det første der slår mig den umiskendelige duft af teater – I ved, den der blanding af sminke, gamle kostumer, hårdt arbejde og lampefeber. Man kunne nærmest mærke, hvordan væggene havde suget mange års oplevelser til sig, og gad vide, hvilke hemmeligheder de ikke bærer på. Nu skulle de også danne rammen for Danmarks første plus-size modeshow under den københavnske modeuge.

Stemningen i lokalerne var fantastisk, og på trods af travlhed rendte alle rundt med et smil på læben. Chefredaktør Gitte viste os ud i sminken, hvor modellerne var i gang med at blive stylede med højt hår og smokey-eyes, og den varme atmosfære og hyggesnak gjorde, at vi straks følte os som en del af teamet. Vi endte endda selv i frisørstolen, og fik rettet lokkerne til, helt på linje med de andre. Inden længe var det tid til en briefing og til at modellerne skulle prøve det tøj de skulle gå i på catwalken. Det vakte stor begejstring og glæde, selv når tøjet ikke sad helt som det skulle, for så var det at de dygtige påklædersker trådte til og udøvede mirakler.

Pludselig dunkede der lækker musik ud af højtalerne, og to smukke koreografer dukkede op, for at sætte modellerne ind i, hvordan showet skulle forløbe. Pigerne sugede informationerne til sig, og omsatte dem til flot gang med vuggende hofter og poseringer, som taget ud fra et afsnit af Topmodel. Det kæmpestore engagement og den enorme glæde, som modellerne udviste på catwalken, smittede af, og når man så sig omkring stod resten af teamet og dansede med til musikken. Aldrig nogensinde har jeg oplevet en stemning i stil med denne til et modeshow, og som jeg stod der med mit kamera og knipsede løs, blev jeg helt varm indeni – tænk sig, at jeg var en del af dette fællesskab.

Timerne gik utrolig stærkt, og snart var det blevet tid til, at lade champagnepropperne springe og anrette de lækreste snacks til showets publikum. Udenfor Det Ny Teater stod en lang slange af smukke kvinder, og et par modige mænd, som grinende og snakkende lod sig mærke af forventningens glæde. Endnu engang blev jeg bekræftet i, at jeg ikke var den eneste der havde ventet på et tiltag i stil med Plus Living. Plus-size kvinder går også op i mode, trends og stil, og de vil se det på catwalken – på modeller de kan forholde sig til! Og man må sige, at både forventninger og håb blev indfriet. For så snart showets første model trådte ind på catwalken, var der hujen og piften fra alle steder. Dette var, hvad vi alle havde ventet på. Dette var begyndelsen på noget stort, og jeg er så glad for at have været en del af det.

Anja fra MakeYouOver lægger make-up på en af de skønne modeller.

 

 Min veninde, bloggeren Karina, får sig også en tur i stolen hos Annette.

Modellerne briefes inden der skal prøves tøj

Smukke Line lytter opmærksomt til instruktionerne

 Aftenens travleste model og sanger, Christina, får hjælp af påklædersken Eva til at prøve sit tøj

Modellen Mia i et af sine sæt til catwalken

Så skal der øves catwalk!

Modellen Gry fanget i en stille stund

Så er det snart! Modellerne er tæt pakkede ude bagved og lytter intenst til instrukserne

Thomas fra Tjenerteamet gør klar til publikums ankomst

Højt humør og glæde i den lange kø ind til teatret

 

To af mine veninder, plus-size modellerne Stine Juhl Østerby og Kecia Lie, var også mødt op for at støtte op om det store event. Begge iført tøj fra Carmakoma.

Fuldt hus! Der var rift om pladserne, men alle tog det med et smil, og glædede sig til en dejlig aften

Goodiebag’en blev undersøgt, og så var vi klar til showstart!


Om forfatteren

Jeg er en plus-size pige med en kæmpe interesse for mode og stil. Jeg har selvtilliden i orden og prøver konstant at skubbe grænser når det kommer til mode- både mine egne og andres. Der er utrolig mange fordomme og tabu forbundet med at være overvægtig og samfundet dikterer at vi bør skjule vores former. Jeg prøver ihærdigt at gøre op med dette og lever efter devisen, at kvinder med former også kan være trendy og stilede. Mit håb er, at kunne inspirere andre plus-size piger til at komme ud af busken og slutte sig til mig i kampen for smart tøj til kurvede kvinder!Til toppen ↑