SEX & SAMLIV ID-10085877

Udgivet den 16. juli 2012 | af Ea Lundsteen

0

Husker du at tage ansvar i dit forhold?

Af Sandra Davidsen

Hvordan er dit forhold til din partner?

  • Snakker I pænt til hinanden?
  • Hvordan behandler I hinanden?
  • Stoler I på hinanden?
  • Giver I hinanden plads?

For nylig er jeg flyttet sammen med min kæreste. I flere uger har mit fokus været på alt det praktiske i flytningen, alt lige fra nedpakningen af køkkenting til at klippe navlestrengen til min hjemby. Jeg har simpelthen haft alt for meget at se til og min energi har været lav. Når min energi er lav, er jeg ikke så empatisk og betænkelig som jeg normalt er og stemningen imellem mig og min kæreste kan hurtigt blive ubehagelig.

Pludselig tog jeg mig selv i at snakke grimt til ham og snakke dårligt om vores forhold. Jeg mistænke ham endda for alt muligt mellem himmel og jord. Jeg blev nødt til at stoppe op og mærke efter om det var sundt for os, at jeg havde påbegyndt denne adfærd og jeg skulle lige overveje, hvilke konsekvenser det ville have, hvis jeg forsatte ned ad denne vej.

Jeg vil mene, at vi ellers har et sundt og solidt forhold, men midt i flytteprojektet glemte jeg lige, hvor glad jeg er for ham, og hvor taknemmelig jeg er, for det vi har sammen. For mig er det vigtigt, at der kontinuerligt arbejdes på forholdet, og at forholdet bliver plejet jævnligt. Du vander også dine planter jævnligt, for at de ikke skal tørre ud og dø. I visse periode kræver de gødskning, så rødderne kan blive stærkere og modstå alle former for uvejr. Og med vedligeholdelsen af planterne, kommer der også helt automatisk blomster i flor. Selvom det er en kliche kan et parforhold sammenlignes med planter.

Mit budskab er, at det kun er dig selv, der kan styre, hvordan og hvor meget du vil vande og gøde dit forhold.

Tag ansvar

Tag ansvar for det du gør og den måde du agerer overfor din partner. Lige så snart du er bevidst om din ageren kan du tage ansvar og derved tage stilling til, hvad der er rigtigt for dig at gøre i denne situation.

Lav en liste

Lav en liste over de ting, der ligger dig på sinde, både i dit forhold og ved dig selv. Prioriter listen og begynd, at være bevidst omkring de ting, der ligger dig på sinde.

Vær ærlig

Vær ærlig og åben, hvis der er noget som går dig på og optager din energi. Din partner vil muligvis være mere forstående, hvis han/hun er klar over, at du bokser med nogle andre ting. Din partner er ikke tankelæser, selvom det nogle gange ville være lettere.

Accept

Gør op med dig selv om det er noget du kan acceptere. Har du mulighed for at have indflydelse eller er det uden for din rækkevidde? Og sæt derefter handling på, hvis det er noget du kan påvirke.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Om forfatteren

Ea Lundsteen har arbejdet med mennesker og personlig udvikling i 10 år, som socialrådgiver, coach og NLP master. Hun er grundlægger af Lundsteen, hvor hun har beskæftiger sig med Sparring der sparker r*v! Mest for socialrådgivere, men alle er velkomne. Hun er medlem af Forbundet af Aktive Praktikvejledere ved Den Sociale Højskole i Esbjerg, hvor hun også har været vejleder/censor for praktikvejlederstuderende. Gift og mor til 3. Forfatter til Ebøgerne ”Motivation – sådan finder, træner og bevarer du din motivation” (249,- kr.) og ”Planlægning i Pressede Situationer” (Gratis). Er i gang med flere bøger, blandt andet en om at Holde ferie 100%Til toppen ↑