KARRIERE jante

Udgivet den 7. marts 2011 | af Ea Lundsteen

1

Janteloven findes ikke …

Af Ea Lundsteen

Jeg påstår, at Janteloven ikke findes!

Hvis den gør, så er det fordi du har givet den lov til at leve videre inde i dig selv.

Hånden på hjertet og helt helt ærligt – er der nogen sinde nogen, der har sagt til dig, at du ikke er noget?

Jeg har aldrig oplevet, at nogen har sagt til mig ”Du skal ikke tro, at du er lige så meget som os” eller ”Du skal ikke tro du er klogere end os”

Der er heller aldrig nogen der har bagtalt andre til mig ved at sige ”Han skal ikke bilde sig ind, at han er bedre end os” eller ”Hun skal ikke tro hun ved mere end os”

Af alle de mange mennesker jeg har coachet, er der aldrig nogen der har sagt ”Mit problem er, at andre siger, at jeg ikke skal tro jeg er mere end dem” eller ”Andre siger jeg ikke duer til noget”

Til gengæld møder jeg mange mennesker, der TROR at andre ler af dem, der TROR at der ikke er nogen der bryder sig om dem – det viser sig altid, at det ikke passer.

Så jeg påstår, at det eneste sted Janteloven eksisterer er inde i dig selv, hvis du giver den lov.

Hvis du engang har lært, at Janteloven eksisterer og siden har glemt at tjekke efter om  det er rigtigt – så er du måske offer for én af de fortællinger vi danskere ynder at fortælle om os selv.

Den gode nyhed er, at du lige præcis i dette øjeblik kan vælge at træde ud af din offerrolle og få troen på dig selv tilbage

Sæt dig ned et roligt øjeblik og lav en mental liste over alt det gode du rummer og sæt en stor fed streg under alle de ting du er super god til.

Send Jante en venlig tanke og sig tak for denne gang og mærk hvordan din POWER fylder pladsen op.

Og ja, jeg ved, at jeg kan lære jer noget.

Billede fra http://www.freedigitalphotos.net

Tags: , , , , , ,


Om forfatteren

Ea Lundsteen har arbejdet med mennesker og personlig udvikling i 10 år, som socialrådgiver, coach og NLP master. Hun er grundlægger af Lundsteen, hvor hun har beskæftiger sig med Sparring der sparker r*v! Mest for socialrådgivere, men alle er velkomne. Hun er medlem af Forbundet af Aktive Praktikvejledere ved Den Sociale Højskole i Esbjerg, hvor hun også har været vejleder/censor for praktikvejlederstuderende. Gift og mor til 3. Forfatter til Ebøgerne ”Motivation – sådan finder, træner og bevarer du din motivation” (249,- kr.) og ”Planlægning i Pressede Situationer” (Gratis). Er i gang med flere bøger, blandt andet en om at Holde ferie 100%1 svar til Janteloven findes ikke …

  1. Christian says:

    Jeg er fuldt ud enig. Jeg har aldrig fattet, når folk klager over denne jantelov. Jeg føler meget sjældent(faktisk vil jeg gå så langt til at sige aldrig), at folk prøver at holde mig nede. Jeg har heller aldrig følt behov for at holde andre nede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


Til toppen ↑