SEX & SAMLIV hjerter

Udgivet den 6. januar 2013 | af Marianne Veno

0

Kærlighedsplan for 2013

Har du lagt din kærlighedsplan for 2013? Nej vel? Så få fifs til den her, så du får det kærligheds- og sexliv, du drømmer om i 2013.

Af Marianne Venø  

Har du tænkt på, hvad du ønsker for dig selv i dit kærligheds- og sexliv i 2013? Hvis du altså har haft tid midt i madlavningen, børnepasningen, rengøringen, jobbet og alle de andre 1.000 ting, som ofte følger med det at leve lige nu og her.

Jeg vil foreslå dig, at du sætter dig stille og roligt ned en halv time en dag – i den gode stol du så godt kan lide – slår benene op, hvis du har lyst – tænder nogle lys, hvis du elsker lys – og så ellers nyder din favoritte eller favoritkaffe.

Hvis du ikke ved, hvornår du skulle få tid til det, så tag din kalender frem. Slå op på en dato sidst i januar og book et møde med dig selv. Det skal være en dag, hvor det er realistisk, at du har en halv time for dig selv. Sæt gerne en time af, da det også tager lidt tid at lave kaffe/te, tænde lys og alt det andet hyggelige, som du så godt kan lide. Aftal med din mand, børn, mor, hvis du har sådanne, at den dag har du en time for dig selv.
Mind dem gerne kærligt om det, hvis du ved, at de er typen, der glemmer ting.

Når dagen kommer…
Når dagen kommer, vil jeg gerne bede dig om at have indkøbt en lille notesbog eller andet, som du kan skrive i.
Køb gerne en i din yndlingsfarve, hvis du har tiden og sørg også for at have noget at skrive med. Du kan også bruge din computer, hvis du har det bedst med at skrive på en computer. Skriv så alt ned, der kommer frem i dine tanker – helt uden at tænke over det, hvad du godt kan tænke dig i dit kærligheds- og sexliv i 2013 – skriv også fjollede ting ned – der må gerne være plads til leg. Stil gerne et æggeur, så holder du holder dig indenfor den halve time.

Det er ikke sikkert, at ordene kommer til dig lige med det samme. Nogle gange hjælper det, hvis du begynder at skrive i 2013, kunne jeg godt tænke for mig selv………. Hvis der ikke sker noget indenfor den halve time, du har planlagt, så giv ikke op. Book et nyt møde med dig selv – gerne en gang om ugen ellers hver 14. dag.

Kan også være ro og afslapning
Måske skal den halve time i virkeligheden bare bruges til ro og at slappe af. Måske er det på at tide at være lidt kærlig mod dig selv? Skriv det gerne ned, hvis du mest af alt har brug for ro og afslapning, og at det er det, du gerne vil bruge den halve time på hver uge i 2013 og så begynd at skabe rammerne ud fra det.

Det kan også være, at du skal til nogle foredrag, sangaftener, gå til madlavning, syning, aftenskole. Skriv det ned og så book næste møde med dig selv til at finde ud af, hvor i nærheden af dig, at det er muligt, og hvornår du kan starte samt, om det er muligt at betale indenfor et realistisk budget.

Tal også med din mand, børn og mor, så de også ved, at du gerne vil have lidt fritid for dig selv – i hvert fald hvis det kræver, at du ikke er hjemme på tidspunkter, hvor du normalt plejer at være hjemme. Måske har de også brug for en aften ude en gang imellem, så der er brug for noget koordinering.

En kærlighedsaften med din mand
Har du mere brug for en kærlighedsaften en eller to gange om måneden med din mand, så begynd at booke det ind i din egen kalender og bed ham booke det ind i sin kalender, såfremt han altså er med på ideen – du kan også booke det i hans kalender, hvis du ved, at han glemmer det. Aftal, hvordan I gør det. Måske skal han bestemme en gang om måneden, og måske skal du bestemme en anden gang om måneden.

Fortæl hvad du gerne vil opleve på kæresteaftener – og hvad du helt sikkert ikke har lyst til, så han ved, hvilke rammer han har – skriv det meget gerne ned til ham – også hvad du ønsker, hvis I skal lave noget seksuelt.. Bliv ikke skuffet, hvis alt ikke lige sker den aften, hvor du håbede det, så kan du tage ansvar for det og bestemme det på din aften.
Det er også en god ide at have fundet ud af på forhånd, hvis I har børn, hvem der kan passe dem etc.

Hvis du er single
Er du single, så er det måske på tide at overveje, om du skal med i en singleklub, gå på flirtekursus, begynde at danse, gå med til arrangementer i den lokale kirke, aftenskole, oprette profil på et datingside eller noget helt andet.
Det er naturligvis også vigtigt, hvis du er single lige at aftale på forhånd, hvem der skal passe børnene, hvis du har børn.

Hold dig til planen
Under alle omstændigheder tror jeg, at det er vigtigt, at du laver en kærlighedsplan og holder dig til den så vidt muligt med forbehold for din mand, dine børn og din mor. Skriv ned, hvad du helt sikkert gerne vil, og hvad du eventuelt kunne ønske dig. Du og din mand eller du og dine veninder kunne også lave den sammen og så bytte, så I ved, hvad den anden ønsker. Jeg er sikker på, at både din mand og dine veninder vil støtte dig i det, så vidt det er dem muligt.

Det er selvfølgelig helt i orden, hvis du pludseligt bestemmer dig for, at der er noget andet, du hellere vil prøve i 2013 på kærlighedsfronten, så lav planen om – fortæl det til dem, der er involveret eller skal involveres og tag den så derfra.

Under alle omstændigheder ville jeg strege tingene ud, når jeg havde prøvet dem, så jeg vidste, at jeg skridt for skridt kom nærmere de mål, jeg gerne vil have i mit kærlighedsliv i 2013. Om du vælger samme måde er op til dig, men jeg synes, at det er vigtigt, at du på en eller anden måde fejrer dine små fremskridt/sejre. Gerne med en flaske god rødvin, noget godt mad og masser af kærlighed/sex.

Kvæler planen spontanitet?
Hvis du tænker, at sådan en kærlighedsplan er kedelig og ikke giver plads til spontanitet, så stil dig selv spørgsmålet: Er du spontan nu? Alternativt skriv stikord ned og vær så spontan på alle måder du kan indenfor stikordene. Det vigtigste for mig er, at du kommer til at opleve noget nyt kærligheds- og sexmæssigt i 2013, hvordan, du kommer dertil, er op til dig – måske med inspiration fra mig.

Jeg er sikker på, at 2013 bliver et år, hvor vi begynder at have mere focus på vores egen nydelse og mere selvkærlighed, og jeg synes, at det er helt okay. Det har vi brug for samt fred, ro og kærlighed i det hele taget.

Billede fra http://www.freedigitalphotos.net/

Tags: , ,


Om forfatteren

Marianne Venø har arbejdet med mennesker de sidste 20 år som lægesekretær, juridisk gældsrådgiver og nu også som kærlighedsrådgiver. Marianne er grundlægger af Dit Minde – sæt personligt præg på livets afslutning. Marianne er medlem af Dansk Sexologforening og læser jura på Københavns Universitet. Marianne har altid været interesseret i de menneskelige relationer, herunder især sorg og kommunikation. Sorg skal forstås bredt og ikke kun som død og alvorlig sygdom, men også sorg efter endt parforhold, fyringer, arbejdsskifte, overgang til efterløn og pension og ikke mindst ensomhed både som single og i et parforhold. Kommunikationen er også mere end det sagte og skrevne ord – herunder også kropssprog og hvad vores kroppe i øvrigt fortæller os, hvis vi lytter til den. Marianne tager flere gange om året ud til foredrag i de 5 kærligheds-, arbejds- og sorgsprog samt bearbejdelse af traumer. Du kan booke Marianne på mobil 50 50 88 58.Til toppen ↑