SEX & SAMLIV old-roses-1105616-m

Udgivet den 4. november 2013 | af Marianne Veno

0

Kommer jeg aldrig til at opleve kærligheden igen?

Det spørgsmål får jeg tit. Om det så er efter en pårørendes død, kærestesorg eller en anden form for sorg. For i bund og grund handler det hele om forskellige grader af sorg.

Jeg kan kun anbefale dig, at når du føler dig klar at gå langsomt i gang. Og i gang det skal du, ellers bliver du ved med at sidde hjemme i sofaen til, du bliver gammel og grå. For nogle går der meget kort tid og for andre tager det flere år. Prøv at mærke efter i maven og i hjertet, hvad siger de til dig?

Jeg har også oplevet sorg

Sidste år døde min mor – bang – der lukkede mit hjerte i. Jeg kunne slet ikke rumme mænd, heller ikke da min far fortalte mig, at min mor og han faktisk havde mødt hinanden en måned efter min mormors død. Det vidste jeg ikke. Det var rart at vide, så vidste jeg da, at jeg ikke ville være en dårlig datter, hvis jeg fandt en kæreste hurtigt.

Jeg gik i gang med at møde mænd på cafeer. Det var alt, jeg kunne rumme. Det gik skævt gang på gang. Jeg var absolut ikke klar, og det kunne jeg mærke med det samme, og det tror jeg også, at du vil kunne mærke, hvis du lytter til din mave og dit hjerte.

Hvornår blev jeg så klar?
Det gjorde jeg først for kort tid siden efter at have siddet og lavet nogle øvelser med mig selv, som minder om Byron Katies The Work.

Jeg kunne godt mærke, at nu var jeg mere klar end nogensinde, og jeg er begyndt at se en mand siden.

Jeg ved godt, at det ikke altid er, at andres erfaringer virker på alle, men kunne det måske være en løsning for dig at gøre, som jeg har skrevet ovenfor? Eller noget af det bare? Måske tage ud sammen med veninderne og bare smile til et par mænd på din vej. Eller spørge veninderne, om de kender nogle mænd. Måske bare tage ud at danse, smile og føle dig fri? Små skridt kan ende i noget fantastisk.

Vent ikke kun på prinsen på den hvide hest – vær selv aktiv
Tornerose sov i 100 år efter, at hun stak sig. Hun vågnede først, da der kom en prins og kyssede hende. Det sker sjældent, at prinser kommer og kysser en i det virkelige liv. Ofte må vi selv ud at vise os frem for omverdenen og vise, at her er vi, og vi vil så gerne alle de fantastiske mænd.

Marianne
www.sexreporter.dk

PS: I morgen skal jeg hjem til Rasmus Nøhr for at anmelde hans nye album “Retursekund”. Det havde jeg nok ikke kastet mig ud i, hvis jeg ikke bare havde åbnet mit hjerte lidt op igen. Jeg synes, at han synger så dybt rørende kærlighedssange.


Om forfatteren

Marianne Venø har arbejdet med mennesker de sidste 20 år som lægesekretær, juridisk gældsrådgiver og nu også som kærlighedsrådgiver. Marianne er grundlægger af Dit Minde – sæt personligt præg på livets afslutning. Marianne er medlem af Dansk Sexologforening og læser jura på Københavns Universitet. Marianne har altid været interesseret i de menneskelige relationer, herunder især sorg og kommunikation. Sorg skal forstås bredt og ikke kun som død og alvorlig sygdom, men også sorg efter endt parforhold, fyringer, arbejdsskifte, overgang til efterløn og pension og ikke mindst ensomhed både som single og i et parforhold. Kommunikationen er også mere end det sagte og skrevne ord – herunder også kropssprog og hvad vores kroppe i øvrigt fortæller os, hvis vi lytter til den. Marianne tager flere gange om året ud til foredrag i de 5 kærligheds-, arbejds- og sorgsprog samt bearbejdelse af traumer. Du kan booke Marianne på mobil 50 50 88 58.Til toppen ↑