SKØN & SUND læber

Udgivet den 17. marts 2011 | af Marie Klee

0

Læbepleje

Vi vil allesammen gerne have fine, bløde kysselæber, vil vi ikke?

Af Marie Klee

Dog har mange mennesker problemer med at huden på læberne sprækker og bliver tør. Det kan der være mange årsager til, men de hyppigste er dog vintervejr og tørt indeklime eller simpelthen mangel på eller forkert pleje. Derfor er det vigtigt at være kritisk overfor sit valg af læbepleje – Her kommer nogle tips.

Hvis du bruger læbepomade om aftenen inden du går i seng, bliver dine læber plejet hele natten, og er derved mere modtandsdygtige gennem dagen. I løbet af dagen kan du vælge at gå au naturel eller anvende en læbepomade, lipgloss eller læbestift. Dog er det svært at finde et produkt som ikke er udtørrende – hvilket de paradoksalt nok kan være. Gå derfor efter et produkt med plejende ingredienser i.

Hvordan vælger du så de dårlige læbepomader fra?
Her skal du kigge på ingredienslisten. Står der eksempelvis vaseline, petrolatum eller paraffin – så hold dig langt væk! Det er billige spildprodukter fra råolie og det forsegler huden med fedt. Meningen er, at vores hud skal kunne ånde, og at produktet skal kunne trænge ind og give masser af fugt. Fugt og ikke fedt.

3 gode råd
– Hvis du har mulighed for det, så vælg en læbepomade med solfilter.
– Når du vælger læbepomade hænger pris og kvalitet ofte sammen!
– Fjern døde hudceller på læberne med din ansigtsscrub eller din tandbørste en gang ugentligt eller efter behov.

Held og lykke med at finde en læbepomade som du bliver glad for!

Billede fra lucilleroberts.com

Tags: , , , , , , ,


Om forfatteren

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Til hverdag arbejder jeg med sundhedsfremme i virksomheder og driver sundhedsbloggen Carrotstick.dk. Her på Plus Living deler jeg ud af min viden omkring sundhed, hudpleje og wellness. Min filosofi er, at man skal have det godt, i den hud man befinder sig i, lige meget om man er størrelse 36 eller 56. Spørgsmål og henvendelser modtages gerne, jeg svarer så hurtigt jeg kan.Til toppen ↑