MODE CARMAKOMA3

Udgivet den 6. februar 2013 | af Charlotte Mols

0

Modeuge med plussize fashion

For en gang skyld var der modeuge med PLUS size på et af podierne på selve messerne.

Det var Carmakoma, der afholdt show i Bella Centeret i forbindelse med deres stand og præsentation af kollektionen for efterår/vinter 2013. Og det var både for plus size og normal size.

Carmakomas 2 dygtige ejere – Heidi og Angelica – går her forrest til deres eget modeshow, hvor de viste deres bud på tøjet til efteråret 2013 – til ALLE størrelser kvinder og ikke kun PLUSsize

Carmakoma ønsker at slå igennem med deres kollektion som en kollektion for alle størrelser, så det var ikke kun plussize modeller, der gik på runwayen. Det var modeller i alle størrelser.

Men det er ikke set før, at der har været plussize modeller på podiet i messe-regi, og det er i sig selv en meget positiv udvikling, som vi kun kan byde velkommen.

På redaktionen mindes vi stadig det store multibrand show som vi holdt i Det Ny teater under sidste modeuge – og vi håber, at messerne snart ser tendensen:

Man kommer ikke udenom PLUSSIZE mode

– og at de derfor for fremtiden selv vil lave mulitibrand shows med skønne, kurvede kvinder.

Det var et fint show Carmakoma havde lavet i Bella centeret, og forhåbentligt kan det inspirere både messe arrangører og andre plussize brands til at lave flere af denne slags.

Og lad os slå fast at der i den grad er basis for at lave det mest fantastiske modeshow med plussize mode. Alene i Danmark har vi rigtigt mange spændende designerbrands i mange prisklasser og til mange målgrupper. Og kigger vi ud over de danske grænser, viser hele verden os, at det bliver lettere og lettere at få smart tøj i store størrelser…og også for mange forskellige typer.

Vi synes, det er så bekræftende at have været på modemesse, og vi kan se at der sker rigtigt meget inden for mode i store størrelser.

Fra læder til silke og dun

Vi vil ikke fremhæve nogle firmaer/brands fremfor andre – for generelt set så gør hvert brand rigtigt meget for, at du som forbruger skal blive godt tilpas. Der arbejdes meget seriøst med pasforme, tidens design og trends, og man gør sig virkeligt umage for at komme ud over det kedelige og påklistrede mærkat, der ofte sidder fast når vi snakker tøj i store størrelser – nemlig at det er store sække i polyester.

Vi har set smarte jeans, lækre læder bukser, fine silkekjoler, grove strik, fantastiske dunjakker, rålækre t-shirts…. Og hvis vi matcher de kollektioner vi har set på messen med de trends, der rører sig for efteråret 2013, så er der mere end nogensinde et match imellem aktuelle kollektioner og trends for den kommende sæson.

Og det glæder os sindsygt meget her på redaktionen.

Endeligt, endeligt, endeligt….ser vi en branche der har oppet sig så meget, at MODE I STORE STØRRELSER ikke blot er en kopi af kollektioner der er et par år gamle. Vi ser faktisk, at der nu kommer trendy modetøj til kurvede kvinder, som matcher det tøj og den trend som deres veninder i str 36 også kan købe.

Lad os slutte denne artikel af med opfordringen til hele den danske modebranche…

slå jer nu sammen og lav det ultimative fede PLUSSIZE modeshow.
På PLUSliving vil vi gerne være med…og lad os bare lige gense lidt af showet fra sidste år.

Et gensyn med et af danmarks allerførste multibrand shows for PLUS-size. August 2012 i Det Ny teater – lavet af PLUSliving og en masse frivillige, der synes at ideen var værd at bakke op om.

 

Læs mere om Carmakoma’s show på bloggeren Sticky Sweet Danish’s blog http://www.stickysweetdanish.com/

 

Tags: , , , , , , ,


Om forfatteren

Jeg er selv en overvægtig kvinde som hele tiden skal tænke på min vægt og jeg har næsten hele mit liv kæmpet…ned og op…ned og mere op… ned og endnu mere op. Samfundet interesserer sig mere og mere for vores overvægt, og samtidigt synes jeg det er blevet mere og mere tabu, og hvor vi reelt ikke kigger på det menneske der er bag ved kiloene. Da jeg gerne vil være med at til rykke lidt ved tabuerne omkring overvægt, og være med til at skabe et frirum for overvægtige, har jeg valgt at lave rammerne for PLUS-LIVING. Jeg vil bidrage med lidt af hvert, men reelt er det dig som læser der skaber dette frirum. Jeg ejer også webshoppen charlotandme.dk, men her på PLUSliving er det livet som plussize kvinde der interesserer mig - og mode generelt.Til toppen ↑