SKØN & SUND slank

Udgivet den 9. april 2011 | af Lone Ladefoged

0

Tankerne skal med i slankekuren

Af Lone Ladefoged

I mange år har det heddet sig at der kun var to ting, der havde indflydelse på ens vægt. Nemlig kost og motion. Så hvor svært kunne det være?

Men det er der rigtig mange mennesker, der har måttet sande. For det er ikke helt enkelt at få styr på vægten, i hvert fald ikke hvis der kun var disse to “knapper at skrue på”.

Nu er det heldigvis endelig blevet almindeligt at have tankerne med i slankeprocessen. Slankedoktor skriver i deres nyhedsbrev i dag: “Du kan desværre ikke forbrænde kalorier ved tankens kraft. Men ved langsomt at ændre dine tankemønstre omkring mad, og hvordan du spiser, kan du forbedre dine chancer for at tabe dig. Før vi forstår, hvorfor vi spiser for meget, er der ingen diæt i verden, der vil virke på længere sigt.”

Slankedoktor.dk’s diætist Anna Munkesø siger: ”Jeg tror ikke, at jeg som diætist ville have så meget arbejde, hvis folk kun spiste når de var sulten og stoppede når de var mætte. Der er mange andre psykiske faktorer, der spiller ind, når vi spiser.”

“Hvis du vejer mere end et par kilo for meget, kan det være en god idé at droppe kalorietabellerne og i stedet se nærmere på de tanker og følelser, der får dig til at overspise. Har du f.eks. en indre stemme, der fokuserer på mad, og hvor bevidst er du om det? Hvis du reflekterer over dine tanker, vil du faktisk opdage, at du har nogle ubevidste overbevisninger om din overvægt, som du ikke har gjort dig klart. Når du har fundet frem til de overbevisninger, som gør, at du vejer for meget, er næste skidt at skifte dem ud med nogle andre, der er mere positive.”

Jeg hilser denne udvikling hjertelig velkommen, for det er det, jeg har set virke, siden jeg i 1996 begyndte at guide overvægtige mod en sundere og slankere livsstil: Man starter 2 skridt før de almindelige slankekure. Nemlig med at få det store overblik, hvilket bl.a. inkluderer det positive fremtidsbillede, så du præcist ved hvad du stiler efter. Næste step er at lægge de personlige strategier, der passer til dig – og først når de er på plads, sætter vi ind med handling. På den måde er du sikker på at bruge din energi bedst muligt.

Kropsvægten er dog ikke helt sikret med det skridt, for det er mere komplekst end som så – der er stadig andre aspekter, der også spiller ind. Sover du godt om natten? Har du god energi uden at stresse? Trækker du vejret dybt, så hele kroppen får glæde af luften? Har du god kontakt med kroppen, så du kan lytte dig frem til hvad den har brug for?

Jeg har set det mange gange: Når man tager hul på slankeprocessen ved at lytte omhyggeligt til kroppens behov, vil det give resultater, der også virker på længere sigt.

Når tankerne er med, vil det tage længere tid, end man lige regner med, men til gengæld vil processen helt sikkert  komme til at føles nemmere og mere naturlig efterhånden som det bliver nye gode vaner – modsat tidligere former for slankekure, som kunne være vanskelige at overholde, når den første gode energi var brugt og hverdagen igen begyndt.

Billede fra http://www.freedigitalphotos.net

Tags: , , , , , , , ,


Om forfatteren

Jeg har mange års erfaring i at hjælpe mennesker med vægtproblemer. Min filosofi er at intet er forbudt, at man kan spise nøjagtigt, hvad man har lyst til. Der skal være plads til fleksibilitet og udskejelser - også mens man taber sig. Den daglige kost skal være nærende og lækker - og lige så simpel eller veltilberedt, som det nu lige passer den dag. Det gælder om at tænke de tanker, der giver mest mulig frihed i forhold til mad - og i det hele taget - og at blive så god til at mærke efter, at man for det meste rammer rigtigt, og giver kroppen det, den har brug for. Fokus og bevidsthed er essensen i naturligvægt-konceptet.Til toppen ↑