EVENTS Participant-180x180-2

Udgivet den 10. november 2012 | af Nadia Lindgren

0

Plej din skrivelyst i november

November er mest kendt i Danmark som måneden hvor mænd anlægger overskæg for at gøre opmærksom på kræft hos mænd, men der sker også andet. Du kan ikke se det på dem og det er ikke alle der indrømmer det, men i denne måned er der i Danmark 1280 forfatterspirer der skriver på hver deres roman.

Af Nadia Lindgren

Der holdes write-in møder, hvor alle slags mennesker samles og skriver sammen på hver deres projekt, online debatfora summer af inspiration til plot eller romanens karakterer og verden over udgiver forlag disse projekter (hvis de er gode nok). Fænomenet hedder NaNoWriMo, kort for National Novel Writing Month og har fundet sted siden 1999.

Ideen bag NaNoWriMo er at de af os der drømmer om at skrive en roman en dag, sætter november af til skriveprocessen og undervejs får støtte og tilråb af det online community og vores umiddelbare omgangskreds. Hvis du skriver 1.667 ord om dagen når du dit mål (på 50.000 ord) i løbet af november og hvis din roman tiltaler Saxo forlag, kan du være så heldig at få din roman udgivet.

Det er dog ikke alle der udgiver deres romaner. Nogle skriver i det skjulte og viser aldrig resultatet til nogen og det er også helt i orden med NaNoWriMo-projektet. Korrekturlæsning er ikke med i novembers skriveproces eftersom alt for mange stopper undervejs når de kritiske briller tages frem. Det eneste der prioriteres er glæden ved at skrive.

Så har du en lille forfatter i maven, kan du endnu nå at være med i dette års NaNoWriMo – du er kun et par dage bagud. Der er Write-ins på forlag og biblioteker landet over og mange danskere online til at hjælpe dig, hvis du sidder fast i skriveprocessen.

Undertegnede deltager selv i NaNoWriMo i år.

Tags:


Om forfatteren

Jeg er uddannet indenfor kommunikation og læring, og har en stor interesse for de kreative fag. Jeg maler, fotograferer, skriver og elsker at udforske bagværk og desserter. Det jeg vil skrive om på PLUSLiving bliver en herlig blanding af mine bedste opskrifter, dagpengevenlig mode, skønhed og sundhed set fra en parfumeallergikers synspunkt, litteratur og rejser.Til toppen ↑