ARTIKLER DreamZebra-madras

Udgivet den 15. april 2015 | af Maria Peterson

0

Plus Size: Guide til næste madraskøb

Her er alt du behøver at vide før du køber din næste madras.

En ordentlig madras-tykkelse er ekstremt vigtigt

Ligeså vigtigt som det er at spise ordentlig mad, ligeså vigtigt er det at få en god og uafbrudt nattesøvn. Vi kender alle følelsen af at vække op om natten eller følelsen af ikke at kunne sove om aftenen. Der kan være mange grunde til at man ikke får den ordentlige nattesøvn, og én af de grunde kan være valget af den madras man sover på hver eneste nat. Med den helt rigtige madras kan du være med til at få den gode søvn tilbage.

En madras er ofte tilgængelig i forskellige tykkelser, alt fra 15 til 30 cm. og nogengange endnu tykkere. Forskning bekræfter, at jo tungere en person er, desto tykkere en madras vil personen sandsynligvis have brug for. Den optimale støtte i madrassen skal helst være 15 cm. tyk og sover man på en madras, som er for tynd til ens vægt vil det ofte resultere i for megen hårdhed og manglende komfort.

Memoryskum

Memoryskum-madrassen er følsom overfor på kroppens tryk og temperatur, og er på alle måder velegnede til større mennesker. Denne effekt betyder at madrassen former sig efter kroppens form. Det resulterer i god understøttelse og komfort, og kan være smertelindrende blandt folk med blandt andet rygsmerter.

Tungere folk bør vælge en memoryskum-madras med mindst en 10 cm. bærelag og en samlet tykkelse på mindst 15 cm. Ulempen ved memoryskum er at kroppen hurtigt kan blive overophedet, så det skal man være opmærksom på.

Latex

Latexmadrassen har tendens til at være stærkt, tæt og holdbart. Dette kan gøre det muligt for en større person at have en forholdsvis tynd latexmadras uden at forsømme komforten. Latex-madrassen kendetegnes ved at den holder kroppen nedkølet, samtidig med at den sammenpresser efter kroppens aftryk. Store mennesker kan være mere tilbøjelige til at skabe sådanne aftryk på madrassen, og det kan betyde at det kan være lidt sværere at komme op fra madrassen.

Futon

Futonmadrassen har tendens til ikke at være velegnet til større og tungere mennesker, fordi at de ofte mangler den passende tykkelse, men hvis en stor person søger en meget fast madras, så kan en futonmadras kan være egnet. Futonmadrassen halter lidt når det kommer til konstruktionen og robustheden af madrassen, derfor ikke særlig god støtte til folk som vejer mere end 100 kg, i hvert fald ikke på lang sigt.

Memoryskum, latex og højdensitetsskum

En kombination af de tre materialer, med henholdsvis 5 cm. memoryskum, 5 cm. latex og 15 højdensitetsskum giver kroppen den nødvendige støtte, den afkøler og former sig naturligt efter kroppen. Madrassen er testet på folk som vejer op til 200 kg. og leveret gratis til døren.

Se mere om den innovative madras på DreamZebras hjemmeside.

Billede udlånt af DreamZebra

Tags: , ,


Om forfatteren

Maria har smag for rejser, og har en forkærlighed for New York og Island, hun har tidligere boet i både Montréal, København og London. Når hun ikke skriver artikler om rejser, indretning, mad og mode, udforsker hun storbylivet i London, favoritaktiviteterne er gåtur langs Themsen, shopping på The King's Road og afslapning i Clapham Common.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


Til toppen ↑
  • Reklamer / Sponsorer