MODE header

Udgivet den 18. februar 2015 | af PLUS

2

Modeuge med plussize briller

Engang var det store print og polyestertelte, men nu er plussize mode også spændende og lækkert tøj, der følger tidens mode og trend, med noget for enhver smag. Kom med plusliving.dk til modeuge, hvor vi kigger på allerede kendte mærker og et par nye af slagsen.

Modeugen er for plussize modens vedkommende koncentreret i Bella Centeret og det gør det rimeligt nemt at overskue, om der er nye brands og om der sker nogle spændende nyheder.

Denne gang var der 2 nye brands på banen, og det er 2 meget forskellige brands med hver deres stil. Generelt set, så synes jeg, der sker rigtigt meget på plussize moden, og glædes endnu engang over, at det er fortid hvor plussize mode kun var store polyestertelte og kollektioner der var 1-2 år efter den almindelige udvikling indenfor moden.
Og jeg kan godt mangle et par brands, der er lidt anderledes og måske knap så kommercielle – men tiden er nok ikke til det – og når det kommer til stykket, så er der ikke så mange af os, der er ret modige. Personligt klæder jeg mig oftest i de sikre styles, de mere dæmpede og så sætter jeg dem måske sammen på en lidt anderledes måde. Men generelt så oplever jeg ikke de helt vilde brands, der virkeligt skejer ud…og så alligevel…længere nede i artiklen kan de læse om de “nye” udskejelser og en udvikling i de eksisterende brands, som jeg synes er meget interessant.

De 2 nye PLUSSIZE brands som du bør holde øje med.
Til efteråret kommer der 2 nye plussize brands i butikkerne – ADIA og N+.
Begge, synes jeg, ser rigtigt spændende ud og som noget mange af os, kan få god fornøjelse af.
ADIA er endnu et brand, der kommer fra huset B&C Textiler og missionen med brandet er, at der reelt ikke skal være forskel på at lave plussize mode og på at lave nogle af alle de andre brands, de arbejder med i huset. Kollektion skal udarbejdes på nøjagtigt sammen måde, som de laver alle deres andre brands og kollektioner, og hvor der i udganspunktet for kollektionen ikke tænkes i plussize – men i skønne designs, trend, mode, lækre metervarer og stil. Efterfølgende kan der så godt være justeringer, der gør at tøjet er tilpasset og passer godt til kurvede modebevidste kvinder.

Adia - nyt plussize brand adia1

adia2 adia3 adia4
Se mere om ADIA …HER

N+ springer ud af det velkendte firma Nör, og deres design har fokus på funktionalitet, komfort, spændende og alligevel holdbare designs og ikke mindst et meget højt kvalitetsniveau. Det er en kollektion med anderledes snit, kombination af forskellige metervarer – heriblandt læder – og med masser af komfort i både materialevalg og pasform. Det er et meget rutineret team, der står bag kollektionen på 10-15 styles, der primært kommer i sort, og de er meget fokuseret på kvalitet og pasform. Det bliver super spændende at følge dem.

n+2  n+1

Hvad bringer efteråret 2015 ?
PEJ-gruppen afholder hvert år et trendseminar, hvor tidens trends summeres op både i farver, livsstil og levevis. Det hele munder ud i overblik over forskellige grupperinger af farver og stilarter og kan være en rigtig god inspirationskilde i forhold til at få dannet en god linie i det indkøb, vi som indkøbere laver, når vi ser den ene kollektion efter den anden.
trend2 trend3PEJ gruppens trendseminar winter 2015

Da vi jo heldigvis ikke er ens alle sammen, så præsenterer PEJgruppen altid flere forskellige farvepaletter og stilpaletter. Som indkøber sorterer jeg i de forskellige trends og tager generelt det hele ind som god inspiration og som en guide, jeg kan bruge, når jeg får præsenteret de forskellige kollektioner.

Plussize moden er som sagt ikke så revolutionerende og vild, men jeg har set en del forskellig flotte kollektioner og synes, at de danske firmaer gør det rigtigt godt.

Sort går aldrig sådan rigtigt af mode og jeg tror, at vi plussize kvinder befinder os rigtigt godt i den farve. Personligt går jeg meget i sort, men kan jo også i min butik se, at mange andre plussize kvinder også er sorte i deres primære farvevalg. I min butik til efteråret, kommer jeg til at have fokus på jordfarver, sort og blå/grå. Jeg synes, det er nogle utroligt smukke farver sammen og som giver et eksklusivt udtryk.
På min tur rundt på messen ser jeg kollektioner fra firmaer, som jeg forhandler i min butik og også fra firmaer jeg ikke forhandler. Og jeg er som sagt ret begejstret, for jeg synes at alle firmaerne arbejder seriøst med stil og pasforme og der er efterhånden meget langt imellem de store polyester telte.

Plussize mode efteråret 2015
Vælg du bare hvilken farve du er vild med – der er noget for os alle.

bw1 bw2 bw3
Black/White STUDIO                  Black/White STUDIO              Lækker jeans stil VETO
* Der er en tendens med jeans og den lidt mere rå stil. Det er blevet meget nemmere at få gode jeans, fede jeans og lækre jeans.  Der er jeans muligheder for os alle og til enhver stil.

Du kan se lidt mere om STUDIO her…

bw4 fashion1
Cool mønstermix DELUCA    Lækre “natur” materialer og luksus VETO
*VETO har arbejdet ret seriøst med deres materiale valg og har skåret stilen i kollektionen ret godt ind til kerne og essensen i det udtryk de gerne vil fremstå med. Så den nu står knivskarpt i stilen, med brug af lækre og luksuriøse naturmateriale som cupro. Og så krydrer de det med et luksusudtryk iform af en kunstpels i en meget lækker fake metervare.
Læs evt. lidt mere om VETO ved at klikke HER

Har DELUCA fanget din interesse – så kan du se mere om dem HER

handberg
Prikker og poncho HANDBERG

Inspiration findes i mange udgaver
Personligt bruger jeg også modeugen til at få styr på om plussize moden følger den generelle modens udvikling og trends og til at få overordnet inspiration. Jeg holder meget af at se hvordan standene med deres blomsterdekorationer, lyssætning og farver har valgt at understrege deres stil og kollektion. Jeg får min inspiration i alle indtrykkene omkring mig….og jeg føler mig så kreativ, når jeg efter et par dage i hovedstaden vender næsen hjem til det mere rolige Jylland. Og da jeg hverken er trendsætter eller udvikler, så er det en befrielse at komme hjem igen. For her kan jeg følge med i mit eget tempo, og jeg har nu 5-6 mdr hvor jeg kan gå og glæde mig til de bestilte varer kommer i min butik.

Generel modeuge inspriration bella1
Smukke blomster, skønne farver og indtryk er en del af modemesserne

bella2 bella3
Indimellem er der stande der tager min opmærksomhed. Det kan være fordi der er særlige styles eller som her nogle virkeligt skønne farve med den gule og rustfarvede.

bella4 bella5
…og pludseligt  –  der midt imellem alle de neutrale grå, sort/hvide og naturfarvede stande – var der en stand, der virkeligt havde givet den gas med farver og dekorative vægge, tæpper og lamper. Det var skønt at opleve nogle der var mere modige.

bella6 bella7 bella8
Der er brands, der er meget fremme rent trendmæssigt og på designsiden. Det er super inspirerende og vidunderligt at se. Jeg kunne godt drømme om, at vi også på plussize siden af mode billedet også havde lidt af disse modige og meget anderledes brands – og med den udvikling jeg, de sidste par år har oplevet indenfor plussize moden, så kan det da godt være at min drøm går i opfyldelse på et tidspunkt. Indtil da så går jeg med glæde gerne rundt på messen og ser på andre brands….og samtidig så indrømmer jeg også, at jeg hverken har kunder til eller selv går i en del af det tøj, som jeg finder virkeligt smukt og anderledes. For en ting er at synes noget er smukt og spændende design…en anden ting er at klæde sig i det.

I Berlin er der en messe som kun er for PLUSSIZE og her er der også modeshow…og tysk tv har lavet et interview med ADIA’s tyske repræsentant. Se det HER eller klik på billedet 

adiatv

Så lad mig slutte af med et spørgsmål til dig… hvor god er du til at klæde dig i spændende og anderledes design, er det noget du savner og hvis du allerede kender til mærker, der laver noget helt anderledes design så håber jeg, at du vil dele det med os herunder.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,


Om forfatteren2 svar til Modeuge med plussize briller

  1. Marianne seiser Pedersen says:

    Spændende udvikling og dejligt der kommer nye mærker det er tiltrængt. Jeg tror ikke jeg er specielt modig men jeg kan godt skrive hvad jeg savner, jeg kan huske munthe plus Simonsen havde nogle meget populære år med deres tøj i boho stil, det var jeg ret vild med men man kunne og kan ikke få noget der ligner i plus size. Jeg er også vild med den lidt sporty stil, feks cargo bukser og hætte cardigan, min dejligste cardigan er fra da du havde open end, den er med hætte vurderer bagpå i lækker strik. Jeg ælsger den men nu er den så slidt det er kun til hjemmebrug og have. Jeg syntes mange danske mærker som veto zizzi osv har samme stil det kunne være dejligt med brands man husker for deres specielle stil eller specielle materialer. Jeg bor i Horsens en by med over 50000 indbyggere her er en zizzi butik, en der hedder lemon med uformelige styles og en for de konede hvor man kan finde lidt i ny og næ , det er utroligt hvorfor der ikke er plads til flere. Bruger store kvinder mindre penge på tøj ?

  2. Lone Nielsen says:

    Jeg er helt enig med dig Marianne, samme kedelige stil og meget kone agtig… Glæder mig så meget til n+ kommer til salg, den er jeg helt vild med.

    Jeg er også træt af, ikke at kunne gå på shopping, med mindre man er til zizzi tøj.. Altid at skulle købe online…

    “Jeg har penge” (forstå mig ret), men jeg synes seriøs ikke, at der er noget, der er værd at smide penge efter?! Glæder mig, at flere virksomheder begynder at får øjnene op for ordentlig kvalitets plus størrelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


Til toppen ↑