SKØN & SUND Dias1

Udgivet den 26. maj 2014 | af Mila Blarke

0

Økologisk og solsikker solbadning

Sun is shining, weather is sweet… Det lader til at sommeren er kommet over lille Danmark – og det er skønt! For sådan en blegfis som mig, betyder det bare: solbadning med solcreme, solcreme, solcreme.

Nå nej, det betyder jo solcreme for alle…beskyt din hud mod solskader og skader på længere sigt, såsom hudcancer og den slags kedelige følger. Men…solen er også varmende, giver D-vitamer og meget bedre humør, så nyd den – under et lag solcreme :-)

Jeg har testet lidt forskelligt for dig. 2 til ansigtet, 3 til kroppen og 1 til dit barn. Og ja, der er udvikletspecielle solcremer tilbørn med høj faktor og uden parfumer. Så på med cremen før tøjet, når dit barn skal i børnehave eller i skole.

Jeg har en fantastisk nyhed lidt længere nede, men først den til børnene:

Green people Organic Children, Sun Lotion 25 SPF, 150 ml. Pris kr. 219,-

Lidt tyk konsistens, men let at smøre ud også for børnene selv. Den fås også med en mild lavendelduft, hvis du ønsker det. Husk at smøre ind igen efter lille Marie eller Anton har været i vandet! Find den hos www.greenpeople.dk…eller på www.sundskoenhed.dk

Og så til dig selv:

Glo-Therapeutics Oil Free SPF 40+ Facial Sunscreen, 50 ml. Pris kr. 325,-

Jeg har lidt udfordret, sart og tør hud i ansigtet. Jeg har derfor shoppet lidt rundt for at finde én jeg kan tåle og ikke slår ud af. Derfor kan jeg anbefale Glo-Therapeutics Oil Free ansigts solcreme. Dejlig lotion-let konsistens som er let at smøre ud. Den fugter og plejer, mens antioxidanter beriger huden. Find den hos www.sundskoenhed.dk

Green People Sun Lotion 15 SPF Tan Accelerator, 200 m. Pris kr. vejl. 235,-

Tan accelerator…det er lige mig! Ellers er sommeren ovre før jeg når at få en fregne… Green People er produkter uden tilsætningsstoffer og med organiske ingredienser. For hvorfor fylde huden og kroppen med parabener og den slags, når jeg bruger solcreme for at undgå eventuelle følgesygdomme af solbadning? Well, det er jo et valg og jeg er vokset op ikke bare i et kollektiv, men også som vegetar på biodynamisk kostplan… :-)

Den virker, den er let at smøre ud og har en let duft af Edelwiess og grøn te. Prøv den, når du alligevel køber den til dine børn…på www.greenpeople.dk

Og så til den nyhed jeg har GLÆDET mig til at præsentere for dig:

COOLA – solbeskyttelse direkte fra Guds eget land. Og så økologisk som det overhovedet kan lade sig gøre!

COOLA’s solprodukter indeholder op til 97 % certificerede økologiske ingredienser (eksklusiv solfiltre) og er i vid udstrækning produceret på solkraft. Såvel produktudvikling som produktion og logistikken bag COOLA er baseret på en bæredygtig tankegang. Det betyder blandt andet, at der bruges solenergidrevne fabrikker. Læs mere om COOLA’s kerneværdier på www.coolasuncare.com.

Det er da ikke til at stå for for en økotype som mig :-) …Jeg har derfor hele 3 produkter i testpuljen:

COOLA, Organic Suncare, Face SPF 30, 50 ml. Pris vejl 229,-

Nu skrev jeg længere oppe, at jeg har sart hud i ansigtet. Derfor er den valgte ansigts solcreme uden duft. Den kan dog vælges med agurk, som giver ekstra fugt. Ansigtscremen har højt indhold af antioxidanter og SPF 30. Indeholder blandt andet økologisk jordbær-ekstrakt, der beroliger og strammer huden op. Økologisk acai-olie tilfører anti-age effekt med et højt indhold af essentielle fedtsyrer og vitaminer. Olier fra økologisk kæmpenatlys og hørfrø virker anti-inflammatorisk og tilfører essentielle fedtsyrer. Indeholder phyto-protector, et planktonekstrakt, der er en naturlig SPF-booster, og som ligeledes har en anti-age effekt.

Blød og let – kunne godt blive en favorit…Den beskytter fint min hud og er også teste under makeup. No problem!

COOLA, Organic Suncare, SPORT SPF 45, 148 ml. Pris vejl. 229,-

Særligt udviklet til en aktiv livsstil udendørs. Formlen er svedresistent og vandresistent i 80 minutter. En rig og nærende formel med antioxidantrige ekstrakter og olier fra ginseng, kæmpenatlys og morgenfrue, der plejer og nærer huden. Med naturlig phyto-protector.

Konsistensen er lidt tyk – som en rigtig solcreme. Den dækker uden at ‘hvidte’ og især brystparti og skuldre får en omgang, da det er mine sarteste områder. Når vi skal på ferie, så bliver den et must!

COOLA, Organic Suncare,  Spray/SPORT, SPF30, 177 ml (unscented – fås også med pina colada eller mimosaduft) Pris vejl. 269,-

Det der med at nå ryggen eller lige hurtigt smøre solcreme på på stranden..det ender altid i noget rod. En spray er den optimale løsning. Den giver et let spray som ikke klisterer eller fedter tøjet. Jeg skyndte mig at teste den i solen idag – og jeg fik sprayet..næsten..alle steder… Måtte ha ungerne til at smøre ryggen et par steder med aloe vera, men så ved jeg sprayen virker, dér hvor jeg rammer :-)

Denne version uden duft er med 70 % certificerede økologiske ingredienser.

Nærmeste forhandler af COOLA: tlf. 30 30 31 39 eller fx på Greenskin.dk

 

Nyd en dejlig dag i solen, med god (økologisk) samvittighed. Jeg ved godt hvem jeg skal ha med på ferie!

Pas på dig selv og børn i solen :-)

Kh Mila

PS.: Beklager manglen på billeder – teknikken drillede…

Tags: , , , , , ,


Om forfatteren

Jeg er 43 år og kan med ro i maven sige, at jeg endelig har fundet den rette hylde arbejdsmæssigt. Jeg er fyldt med ord, der skal skrives i nyhedsmails for mine kunder, og ord til iværksættere, så de kan omsætte følelser og tanker til drift. Jeg elsker simpelthen sparringsmomentet, hvor jeg kan se min samling af opsparet viden, komme til live og være med til at skabe nye måder at arbejde på. Og så arbejder jeg på min hjemmeside til mit eget firma, Present PR, og på andre spændende projekter... :-)Til toppen ↑