FAMILIELIV IMG_2399

Udgivet den 1. januar 2011 | af Ea Lundsteen

1

Tiden – Hvordan får du mest ud af den?

Af Ea Lundsteen

Kender du det – du har en periode af tid, hvor du har alverdens planer for hvad du skal nå;

Barsel – Lave børneværelse, sy tøj til baby, café-ture med veninderne…

Ferie – Læse alle de bøger du har liggende, ordne det/de rum der trænger, opleve en masse…

Weekend – Se alle vennerne, slappe af, forberede næste uge..

Fortsæt selv listen, for du ved jo godt hvornår det sker for dig – og du kender også følelsen af, at tiden svandt mellem hænderne på dig, lige så hurtigt som en is smelter i solen.

(Det er også i disse perioder, du temmelig sikkert stifter bekendtskab med alle de overspringshandlinger du overhovedet kender).

Hvorfor sker det?

Jeg påstår, at det sker fordi du ikke har sat dig et ægte mål !

Men jeg ved også hvordan du får tingene til at lykkes – vil du vide det?

Så læs videre her:

Hvis du vil opnå dit mål skal det være ægte – det vil sige, at det skal være noget som du virkelig ønsker (i modsætning til noget du gør af pligt/fordi andre siger at det gør ”man”/ fordi du tror du ønsker det).

For at finde et ægte mål, er du nødt til at vide

Hvad ønsker du?

Hvorfor ønsker du det?

Hvad er det du vil opnå?

Hvad vil det give dig at opnå det?

Hvad sker der hvis du ikke opnår det?

Her er det vigtigt at være så præcis som muligt. At sy tøj til baby, komme på café, læse bøger og slappe af er IKKE specifikt! Hvor meget tøj til baby/hvor tit på café og med hvem/ hvor mange bøger/hvilke bøger/hvordan slappe af og hvor længe – så bliver du specifik.

Når du har lavet en ægte målsætning – så laver du en tidsplan. Start med at dele perioden op i underperioder og del derefter disse op, indtil du som minimum har en dagsplan.

HUSK når du laver din plan, kun at planlægge 80 % af den tid du har til rådighed – og vær realistisk med hvad du kan nå. Det er altid meget sjovere at få ”tidligt fri” og klappe sig selv på skulderen over veludført gerning.

Hvad har du af erfaringer med tiden?

Når du altid det du vil?

Tags: , , , , , , ,


Om forfatteren

Ea Lundsteen har arbejdet med mennesker og personlig udvikling i 10 år, som socialrådgiver, coach og NLP master. Hun er grundlægger af Lundsteen, hvor hun har beskæftiger sig med Sparring der sparker r*v! Mest for socialrådgivere, men alle er velkomne. Hun er medlem af Forbundet af Aktive Praktikvejledere ved Den Sociale Højskole i Esbjerg, hvor hun også har været vejleder/censor for praktikvejlederstuderende. Gift og mor til 3. Forfatter til Ebøgerne ”Motivation – sådan finder, træner og bevarer du din motivation” (249,- kr.) og ”Planlægning i Pressede Situationer” (Gratis). Er i gang med flere bøger, blandt andet en om at Holde ferie 100%Til toppen ↑