ARTIKLER Venindebøvl

Udgivet den 3. januar 2013 | af Ea Lundsteen

0

Jeg savner min veninde

Kære Ea

Min veninde og jeg er begyndt at glide fra hinanden. Vi er ikke uvenner (tror jeg da) over noget bestemt.
Der er ikke sket noget specielt i vores venskab, så vidt jeg ved, der kan forklare, at vi ikke er tætte mere.

Men pludselig ses vi ikke så tit mere, der er ikke så mange SMS´er som der plejer at være, og nogle gange er det ligefrem akavet, når vi mødes.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre – for jeg er bange for at skabe en konflikt der ikke er der, men synes heller ikke det er nemt at ignorere det og lade som ingenting.

Hvad skal jeg gøre?

Hilsen
”Veninden”

_________________________________

Kære Veninde

Du skriver, at du ikke tror i er uvenner, og at der så vidt du ved ikke er sket noget i jeres venskab.

Det vil sige at du ikke VED det, og så længe vi ikke ved, hvad der er sket, så gætter vi.

Når vi gætter, så er det helt uundgåeligt, at vi lægger vores egen følelser til grund for den fortolkning vi finder frem til. Det betyder, at hvis du gætter/fortolker en dag, hvor du er sur (uanset årsagen), så vil du tro at din veninde er sur. Gætter/fortolker du en dag, hvor du er ked af det, vil du tro, at din veninde er ked af det osv. osv.

SÅ der er faktisk kun én ting at gøre….. TAL SAMMEN.

Og ja, jeg ved godt at det er svært.
Der er noget på spil.
Noget at miste.

Du kan blive konfronteret med ting din veninde er sur over, ked af, utilfreds med – og det kan meget vel være noget personligt. MEN uanset hvad, så kan du kun blive klogere.
Og som du beskriver jeres venindeforhold lige nu, så tager det mere energi end det giver. Så hvad har du at miste?

HVORDAN gør du det så?

Det er jo et temperaments spørgsmål, som du bedst selv kender svaret på. Fordi du er den der kender dig selv og jeres venindeforhold bedst, men her kommer et par muligheder;

  • SKRIV til hende. Enten på sms, mail eller via Facebook. Det giver dig mulighed for at forklare dig grundigt, og det giver hende mulighed for at læse det når hun har tid. Læse det igen. Tygge på det og så svare dig. Ulempen er, at man hurtigt kan blive misforstået og misforstå på skrift.
  • INVITER hende på Café. Så er I på neutral grund, og begge har muligheden for at rejse sig og gå stille og roligt. Ulempen er, at det kan være akavet, hvis der er brug for tårer og kram undervejs.
  • RING til hende. Vær opmærksom på, at du måske ringer på et uheldigt tidspunkt, og derfor kan møde en afvisning, der udelukkende handler om, at hun skal lave aftensmad eller hente unger.
  • KOMBINER mulighederne. Skriv eller ring til hende og fortæl hende, hvad dit ærinde er, og lad hende være med til at bestemme, hvor og hvornår i skal mødes. Så er begge forberedt på hvad der skal tales om og ingen føler sig snigløbet.

FÆLLES for alle mulighederne er, at det bedste resultat af sådan en samtale opstår, hvis du ikke er dømmende, eller udelukkende har fokus på det, din veninde gør galt.

I stedet skal du begynde alle sætninger med:

  • ”Jeg oplever….”
  • ”Jeg føler……”
  • ”Jeg tænker……”
  • ”Jeg synes….”

Så du bliver hos dig selv og giver din veninde plads til at fortælle hvordan hun oplever det.

Vær forberedt på, at det kan være en hård omgang. Det kan tage lang tid og kræve mange tanker, tårer, kram og samtaler inden i er igennem. Men hvis I lykkes med at finde fælles fodslag igen, så vil jeres venskab være yderligere styrket.

Finder I ud af, at jeres tid er forbi, så har I fået muligheden for at skilles på en ordentlig måde og uden at skulle bruge tid og energi på at gætte jer frem til hvad der (ikke) skete.

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at styrke jeres venindeskab.

 

Kærlig hilsen
Ea Lundsteen

 

Tags: , , ,


Om forfatteren

Ea Lundsteen har arbejdet med mennesker og personlig udvikling i 10 år, som socialrådgiver, coach og NLP master. Hun er grundlægger af Lundsteen, hvor hun har beskæftiger sig med Sparring der sparker r*v! Mest for socialrådgivere, men alle er velkomne. Hun er medlem af Forbundet af Aktive Praktikvejledere ved Den Sociale Højskole i Esbjerg, hvor hun også har været vejleder/censor for praktikvejlederstuderende. Gift og mor til 3. Forfatter til Ebøgerne ”Motivation – sådan finder, træner og bevarer du din motivation” (249,- kr.) og ”Planlægning i Pressede Situationer” (Gratis). Er i gang med flere bøger, blandt andet en om at Holde ferie 100%Til toppen ↑
  • Reklamer / Sponsorer