Trykpressen udvikling

Der er en masse nye teknologier, der anvendes i den trykpresse industri. Gøre det fra enkle til meget komplicerede maskiner, som sikkert vil føre til omdannelsen af trykning. Og endnu mere, nyeste teknologier stadig innovating for hurtigere og præcis udskriftsresultater.
Den oprindelige metode til udskrivning blev blokere udskrivning, trykke ark papir i individuelt udskåret træ blokke normalt called(xylography). Det menes at blokere udskrivning opstod i Kina og de tidligste kendte trykt tekst, Diamond Sutra (en buddhistiske Skriften), blev trykt i Kina i 868 e.kr. Teknikken var også kendt i Europa, hvor det var for det meste bruges til at udskrive bibler. På grund af vanskelighederne i carving massive mængder af minut tekst for hver blok, og i betragtning af niveauet af bonden analfabetisme dengang, tekster såsom “Fattiglems bibler” understregede illustrationer og brugt ord sparsomt. Som en ny blok havde at være udhugget for hver side, var udskriver forskellige bøger en utroligt tidskrævende aktivitet.
Efter blokken en anden Trykteknik var blevet indført, er bevægelige ler og metal type processer meget mere end hånd kopiering. Brugen af movable type i trykning blev opfundet i 1041 AD af Bi Sheng i Kina. Sheng anvendes ler type, der brød let, men til sidst Goryeo (Korea) sponsoreret produktion af metal type (en type støberiet blev etableret af den koreanske regering i begyndelsen af 1400-tallet). Da der er tusindvis af kinesiske tegn (koreanere også brugte kinesiske tegn i litteratur), er gavn af teknikken ikke så synlige som med alfabetiske baseret sprog. Movable type dog anspore yderligere videnskabelige sysler i sangen Kina og lettet mere kreative former for udskrivning. Ikke desto mindre, movable type var aldrig flittigt brugt i Kina indtil trykpresse europæiske stil blev introduceret i forholdsvis nyere tid (dermed bringe teknologien fuld cirkel).
Selvom sandsynligvis uvidende om kinesisk/koreansk udskrivningsmetoder. Gutenberg raffineret teknik med den første udbredte brug af movable type, hvor tegnene er separate dele, der er indsat for at gøre teksten. Gutenberg er også krediteret med den første brug af en olie-baseret blæk, og ved hjælp af “rag” papir indført til Europa fra Kina som muslimer, der havde en papirfabrik i drift i Bagdad så tidligt som 794. Før at opfinde trykpressen i 1440, havde Gutenberg arbejdet som guldsmed. Uden tvivl var de færdigheder og viden af metaller, som han lært som en håndværker afgørende for den senere opfindelse af pressen.
Fra de forskellige banebrydende opfindere af trykpressen, er i dag højteknologiske maskiner også opfundet til for at hjælpe med at opgradere industrien, når det kommer til hurtig, effektiv og troværdig resultatet af trykning. Trykpressen bestemt indledt en “informationsrevolutionen” på linje med internettet i dag. Udskrivning kunne og spredt nye ideer hurtigt og med større effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.