Mængden af søvn, der er nødvendig efter alder

Der er ingen fast regel, når det kommer til, hvor meget søvn en person har brug for efter alder, men den gennemsnitlige person kræver syv til ni timers søvn pr. Nat. Selvom det er almindeligt, at voksne har brug for mere søvn end teenagere, er der forskelle mellem aldersgrupper, og forskellige søvnplaner er bedst for forskellige mennesker. For eksempel har teenagere typisk brug for otte til 10 timers søvn, mens voksne i midten til slutningen af 60’erne bør sigte mod syv til ni timers søvn.

Sleep zone skriver at mængden af søvn, en person har brug for, bestemmes af en række faktorer, herunder køn, aktivitetsniveau og gener. Mens voksne søvnbehov er ens, har teenagere og børn brug for mere søvn end voksne. Forskning har forbundet utilstrækkelig søvn med dårlige karakterer, forholdsproblemer og endda ulykker. Mangel på søvn kan føre til psykisk sygdom, dårlig dømmekraft og endda fedme. Endnu værre, hvis man ikke får nok søvn, er kroppen ikke fuldt udhvilet, når man vågner op.

Børn kræver meget mere søvn end voksne. National Sleep Foundation anbefaler, at spædbørn får omkring otte timers søvn hver nat, mens småbørn kræver alt fra ni til 11 timer. Mens voksne har brug for at sove i hele otte timer om natten, kan børn have brug for et par ekstra timer om dagen for at komme sig efter søvngæld. Mængden af søvn, et barn har brug for, afhænger af deres alder og aktivitetsniveau. Generelt har spædbørn brug for op til elleve timers søvn om dagen. Småbørn og børn i skolealderen kræver otte til ti timer om dagen.

Selvom disse retningslinjer kan være nyttige for den gennemsnitlige person, er de ikke perfekte og bør bruges som en generel retningslinje. Da kroppens biologiske ur regulerer mange funktioner, spiller det også en rolle i bestemmelsen af, hvor meget søvn en person har brug for. Folk kan kræve mindre søvn end den anbefalede mængde, mens andre kan kræve op til ni timer om natten. Dette varierer mellem forskellige aldersgrupper og er vigtigt for alles generelle helbred.

At få nok søvn er vigtigt for dit generelle helbred og velvære. Søvn hjælper os med at føle os udhvilede og opmærksomme. Ud over at føle os godt tilpas hjælper det os med at vågne op forfriskede. Mængden af søvn, vi har brug for, afhænger af flere faktorer, herunder alder, aktivitetsniveau og generel sundhed. At følge nogle generelle retningslinjer vil hjælpe dig med at bestemme mængden af søvn, du har brug for efter alder. Hvis din alder er anderledes end det anbefalede interval, skal du sove en time mere eller en time mindre.

Selvom disse retningslinjer er nyttige, bør forældre være opmærksomme på små afvigelser fra dem. Selvom den anbefalede mængde søvn for hver aldersgruppe er inden for rimelige grænser, er det vigtigt at søge lægehjælp, hvis dit barn ikke får den rette mængde søvn. Symptomerne på søvnmangel kan være en underliggende sundhedstilstand eller søvnforstyrrelse, der kræver behandling. Af disse grunde bør forældre overveje at implementere en sund sengetidsrutine for deres børn.